FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kurulu'nun ardından

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: "Önümüzdeki 4 yıllık süreçte FİSKOBİRLİK Türkiye ve dünyada herkesin dikkate alacağı, piyasada söz sahibi olacak bir kurum haline gelecek"

FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kurulu'nun ardından
FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kurulu'nun ardından
GİRİŞ 18.01.2015 12:01 GÜNCELLEME 18.01.2015 12:01

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Önümüzdeki 4 yıllık süreçte FİSKOBİRLİK Türkiye ve dünyada herkesin dikkate alacağı, piyasada söz sahibi olacak bir kurum haline gelecek" dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildiği birliğin 76. Olağan Genel Kurulu'nu değerlendirdi.

FİSKOBİRLİK'te yıllar sonra ilk kez sorunlar ve sıkıntılardan uzak bir genel kurul yapıldığına işaret eden Bayraktar, "Delegasyon istikrardan yana tercihini kullandı. İyi bir kongre oldu. Bizlere destek veren delegelere teşekkür ediyoruz. Dünkü genel kurulun en önemli özelliği ise borcu, harcı, sıkıntıları konuşmadık. Yıllar sonra FİSKOBİRLİK'te sorunların ve sıkıntıların aşıldığı bir genel kurul gerçekleştirdik. Bu önemlidir. Bu FİSKOBİRLİK'in geleceği açısından önemli gelişmedir" diye konuştu.

Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in son 3-5 yılda yakaladığı ivmeyi devam ettireceğini vurgulayarak, "Piyasada etkili olmaya başladık. Fındık bölgelerinde çiftçi ve tüccar FİSKOBİRLİK'ten fiyat alıyor. Bu kurumu ciddiye almaya başladı. FİSKOBİRLİK zaten son 3-5 yıldan bu yana bir ivme kazanmıştı. Kamuoyunda güven de oluştu. Bundan sonra FİSKOBİRLİK üreticinin güvenini artırarak kazanmaya devam edecek, sektörde etkin rol oynamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Kurumla ilgili hedeflerimiz ve hayallerimiz büyük"

Gelecek 4 yıl içinde FİSKOBİRLİK'i Türkiye ve dünyada fındık sektörünün en önemli aktörü haline getirmek istediklerini kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:

"Önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde FİSKOBİRLİK Türkiye ve dünyada herkesin dikkate alacağı, piyasada söz sahibi olacak bir kurum haline gelecek. Her şey doğru ve düzgün gidiyor. Bazı süreçler zamana yayıldı ama sonuçta Allah'a şükür her şey, planlamalarımız istediğimiz gibi gidiyor. Biz çalışıyoruz. Yapılınca oluyor, olacak da. Bu kurum büyüyecek ama beraber büyüteceğiz. Üreticiden fındığı alacağız, Entegre Fındık İşleme Tesisimizde işleyeceğiz, Türkiye ve tüm dünyaya dağıtacağız. Bu kurumla ilgili hedeflerimiz ve hayallerimiz büyük."

Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in devletin müdahale alım görevi için hazır olduğunu ancak bu yetkinin verilmemesi durumunda da birliğin fındık sektöründe asli görevini yerine getirmeye devam edeceğini belirterek, "Eğer kuruma hükümet böyle bir görev verirse FİSKOBİRLİK buna hazırdır. Hatta 75 yıllık tarihinde buna en hazır dönemini yaşıyor ama verilmezse de FİSKOBİRLİK bir ticari işletme olarak sermaye gücünü artırarak, piyasada tüccarın karşısında üreticiyi koruma adına etkin bir rol oynamaya devam edecektir" diye konuştu.

KAYNAK: AA