Gaziantepli Halıcılar, ''Domotex Hannover 2015'' için Almanya'ya gitti

Gaziantepli halıcılar, Domotex Hannover 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılmak üzere Almanya'ya gitti.

Gaziantepli Halıcılar, ''Domotex Hannover 2015'' için Almanya'ya gitti
Gaziantepli Halıcılar, ''Domotex Hannover 2015'' için Almanya'ya gitti
GİRİŞ 15.01.2015 13:10 GÜNCELLEME 15.01.2015 13:10

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Hannover kentinde 17-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek Domotex Hannover 2015'e Gaziantep'ten 60 halı firması katılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na Gaziantep'ten önemli bir katılım olduğunu bildirdi.

Halı İhracatçıları Birliği olarak fuarda çeşitli etkinlikler ile yeni pazar arayışlarını sürdüreceklerini ve ürün tanıtımları yapacaklarını ifade eden Kaplan, "Halı sektörünün en önemli fuarlar arasında yer alan bu fuarda gerek ürünlerimizin tanıtımını gerekse ihracatımızın arttırılması yönündeki heyet görüşmelerimizi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz'' dedi.

Birliklerinin 2015 yılı hedefleri arasında sektörel büyümenin sağlanması yanında, ihracatın arttırılması yönünde gerekli her türlü çalışmanın yapılmasının kararlaştırıldığını vurgulayan Kaplan, şunları kaydetti:

''Gaziantep'te 180 üretici firma, bin 400 adet son teknoloji makinayla halı imalatı gerçekleştiriyoruz, Kentimiz dünya halı piyasasında önemli bir üs ve cazibe merkezi konumundadır. Gaziantep'te yıllık ortalama 300 milyon metrekareyi aşan bir halı üretimi yapılmaktadır. Sektörümüzde yan sanayide çalışanlarında dahil edilmesiyle birlikte, şehirde yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlanıyor."

KAYNAK: AA