FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kuruluna doğru

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, kendisinin ve yönetim kurulunun yeniden aday olacağını açıkladı

FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kuruluna doğru
FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kuruluna doğru
GİRİŞ 15.01.2015 12:46 GÜNCELLEME 15.01.2015 12:46

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, hafta sonu yapılacak genel kurul seçimlerinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kendisinin de başkanlığa aday olacağını söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in 76. Olağan Genel Kurulu'nun 17 Ocak Cumartesi günü Giresun'da yapılacağını belirtti.

Genel kurulun seçimli gerçekleştirileceğini aktaran Bayraktar, yapılacak genel kurulda yeniden başkanlığa aday olacağını söyledi.

Lütfi Bayraktar, 2007 yılında seçildiği yönetim kurulu başkanlığı görevini bir 4 yıl daha sürdürmek istediğini ifade ederek, "2007 yılında göreve geldiğimde herkes FİSKOBİRLİK'ten umudunu kesmişti. Toplumun tüm kesimi birliğe kapanacak gözüyle bakıyordu. Ancak biz birliğin yeniden ayağa kalkacağına inanarak çalıştık. Geriye kalan 7 yıl içinde yeniden yapılanma sürecini tamamlayarak, birliğin küllerinden yeniden doğmasını sağladık" diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'in bugün fındık piyasası ve üreticisinin yeniden umudu haline geldiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Fındık alıyor, aldığımız ürünü işliyor ve satıyoruz. FİSKOBİRLİK bugün piyasanın yine en önemli aktörlerinden birisi haline geldi. Ancak daha yapacak çok işimiz var. Hedefimiz FİSKOBİRLİK'i, Türkiye ve dünyada fındık sektörünün ana unsuru yapmak, piyasaya yön veren aktör haline getirmek. Bu hedefimize ulaşmak için de ben ve yönetim kurulumuz 17 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan genel kurulda yeniden aday olacağız."

Tarım Satış Kooperatifleri (TSK) Birliği Anasözleşmesi gereği yönetim kurulu sayısının bu yapılacak genel kurulda 4'den 6'ya çıkacağını aktaran Bayraktar, anasözleşmeye göre bundan sonra denetim kurulunun da olmayacağını söyledi.

Bayraktar, 133 delegenin katılacağı genel kurulda TSK Birliği Anasözleşmesi'nde yapılan değişiklikler ve uygulamaları konularının ana gündem maddeleri olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA