Derinkuyu'da tarımsal sorunlar masaya yatırıldı

Derinkuyu ilçesinde düzenlenen toplantıda, çiftçilerin tarımsal sorunları masaya yatırıldı.

Derinkuyu'da tarımsal sorunlar masaya yatırıldı
Derinkuyu'da tarımsal sorunlar masaya yatırıldı
GİRİŞ 13.01.2015 11:40 GÜNCELLEME 13.01.2015 11:40

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıda, çiftçilerin tarımsal konularda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Selman Kibaroğlu, burada yaptığı konuşmada, tarımsal ekimlerde muhtarlara çok iş düştüğünü belirterek, "Vatandaşlarımız tarımsal konularda bilinçlenmelidir. Çiftçilerimiz toprağın durumuna göre hareket etmelidir. İlçemiz ve köylerinde fakir insanlarımıza odun, kömür ve gıda gibi konularda yardımcı olacağız. Bu gibi konulara muhtarların önem vermesini istiyorum. Yurt içinde ve yurt dışında birçok ilçe gördüm. Bu memleketin toprağı, havası, suyu çok güzeldir. Derinkuyu güzel ve verimli bir ilçe, buranın kıymetini biliniz" dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı da çiftçilerin yüzde 60’ının borç, tarla yasakları ve tohumların pahalı olması nedeniyle ekim yapamadığını, durumu iyi olan az sayıda çiftçinin de il dışında ekim yaptığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ise sertifikalı tohum kullanmayı tavsiye ettiklerini belirtti.

Aynı tohumun üst üste ekilmesi durumunda tohumun bakteriyel olarak bağışıklık kazandığını aktaran Yılmaz, "Münavebeli ekim yapılmalıdır. Münavebeli ekim tarım açısından önemlidir. Patates ekiminde kısıtlama 2005 yılından itibaren geldi. Patates dışında alternatif ürünler ekilmelidir. Çiftçiler patates ekiminden vazgeçmek istemiyor" diye konuştu.

Toplantıya, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Şahin, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Derinkuyu İlçe Müdür Ahmet Şahin ve muhtarlar katıldı.

KAYNAK: AA