TSE ve Şeker Kurumu arasında iş birliği protokolü

TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüsrev: - "Laboratuvarlarımızı bugüne kadar özel müteşebbise açtığımız gibi artık kamu kuruluşlarıyla da Ar-Ge odaklı paylaşmaya başlamış durumdayız"

TSE ve Şeker Kurumu arasında iş birliği protokolü
TSE ve Şeker Kurumu arasında iş birliği protokolü
GİRİŞ 12.01.2015 17:47 GÜNCELLEME 12.01.2015 17:47

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Şeker Kurumu arasında Ar-Ge alanında iş birliği protokolü imzalandı.

TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, kurumun Gebze ilçesindeki Kalite Kampüsü'nde düzenlediği basın toplantısında, protokol kapsamında ihraç edilen şeker mamulleri ile kayıt dışı şüphesiyle Şeker Kurumuna iletilen numunelerin analizinin üstün teknolojiyle donatılmış modern TSE laboratuvarlarında yapılacağını söyledi.

Protokolün, sektörün problemlerinin çözülebilmesi amacıyla iki kurum tarafından ortak yürütülecek Ar-Ge faaliyetlerini kapsadığına dikkati çeken Hüsrev, şöyle devam etti:

"Artık bundan böyle Şeker Kurumunun laboratuvar hizmetlerinin düşük maliyet, yüksek kalite odaklı teşhislerini daha sağlıklı yapabilmek amacıyla şeffaf ve saydam şekilde laboratuvarlarımızı kullanıma açmış bulunmaktayız. Laboratuvarlarımızı bugüne kadar özel müteşebbise açtığımız gibi artık kamu kuruluşlarıyla da Ar-Ge odaklı paylaşmaya başlamış durumdayız. Protokol, ülkemize hayırlı olsun. "

Şeker Kurumu Başkanı Tekin

Hava muhalefeti nedeniyle programa katılamayan Şeker Kurumu Başkanı Hüsnü Tekin de gönderdiği mesajda, şeker sektörünün 6 milyar liranın üzerinde üretim değerine sahip olduğunu belirterek, önemli sorunlardan biri olan kaçak ve kayıt dışılıkla mücadele konusunda TSE ile hareket edeceklerini kaydetti.

Son 2 yılda yerinde denetim sayısını arttırarak kayıt dışılığı önleme konusunda önemli mesafe katettiklerini vurgulayan Tekin, şunları bildirdi:

"Kurumumuz TSE ile iş birliği sonucunda şeker sektöründe kayıt dışılığı minimize etmeyi amaçlamaktadır. İmzaladığımız protokolle artık kaçak ve kayıt dışı şüphesiyle kurumumuza ulaşan şeker ve şekerli mamullere ait numunelerin analizleri de yüksek kalite standardında gerçekleştirilecektir. Ar-Ge faaliyetleri açısından da son derece önemli olan bu protokolle şeker sektöründe usulsüz ithalat ve ihracatla kayıt dışılığın önüne geçilerek ülkemizin 2023 hedefine katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

KAYNAK: AA