Milyonlarca lira hesaplarda kaldı!

Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınları veya yaralananlar haklarınızı aramayı unutmayın.

Milyonlarca lira hesaplarda kaldı!
Milyonlarca lira hesaplarda kaldı!
GİRİŞ 07.01.2015 00:45 GÜNCELLEME 07.01.2015 13:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay’ın haberi

Her yıl ülkemizde ölümlü ve yaralanmalı yüzbinlerce trafik kazası meydana geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl ülkemizde 161 bin 306 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. 3685 kişi bu kazalarda hayatını kaybetti.

Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının ya da kazalarda sakat kalanların, mağduriyetleri dolayısıyla alabilecekleri tazminat hakları konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Av. Ezgi Esnik, kaza geçiren vatandaşların bir çoğunun kaza sonrasında sahip oldukları haklarından haberleri yok. ''(Trafik kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ya da kazada sakat kalanların) 225 bin TL'ye varan tazminat hakkı var ama vatandaş bunu bilmiyor'' dedi.

Trafik kazası olması halinde ne gibi haklarınız var?

1-Maddi tazminat, 2-Manevi tazminat, 3-Trafik kazası aynı zamanda iş kazası ise SGK dan malüliyet aylığı ve kazaya sebep olan kişiden aynı zamanda da işverenden maddi manevi tazminat alınabilmektedir.

İŞ TAKİPÇİLERİNE DİKKAT!

Av. Ezgi Esnik, son zamanlarda ''çantalı iş takipçileri'' olarak adlandırılan bazı kişilerin, kazaları fırsat bilerek vatandaşları yanlış yönlendirdiklerini vurguladı. Esnik vatandaşı mağdur eden bu gibi kişilere itibar edilmemesi gerektiğini, bu işlemin bir avukat aracılığıyla gerçekleştirilmeleri konusunda uyardı.

SİGORTASIZ KAZALARDA GÜVENCE HESABINDAN ÖDEME

Trafik, tehlikeli madde, karayolu taşıma ve otobüs ferdi kaza gibi zorunlu sigorta yaptırmayanların üçüncü kişilere verdikleri zarar, Türkiye Sigorta Birliği’nin kasasından çıktı. Birlik, iflas eden şirketler ve zorunlu sigorta yaptırmayanların verdikleri hasar sebebiyle güvence hesabından 300 milyon TL ödeme gerçekleştirdi.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA BİRİKTİ

Esnik, “Sigorta sektörünün toplam prim büyüklüğü 20 milyar lirayı bulurken, iflas eden şirketler ve zarara uğrayan üçüncü şahısların mağduriyeti için oluşturulan havuz hesabında, kazazedelerin haklarını aramamaları sebebiyle, yüklü miktarda para birikti” dedi.

ibrahim.gunay@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • RAMAZAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Trafik kaza davaları minimum 1.5 yıl sürüyor. Tabi karşı taraf itiraz etmezse.6 yıl süren davalar da var. İtiraz ederlerse 5-6 ay daha uzuyor.
    Cevapla
  • Hüseyin şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet acılı ailenin doğru karar verip hak arama peşine düşmesini beklemeden devreye girerek kanuni haklarının iadesi için bir çalışma yapmalıdır. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir. Kendi alacağı olunca nasıl seferber oluyorsa vatandaşını da alacakları konusunda resmen takip etmelidir. Kaldı ki insanlarımızın bir çoğu olayı ölüden menfaat temin etme çerçevesinde değerlendirerek hak aramayı aklına getirmez bile. Mağdur edenimiz kesinleşmiş konularda bile dava açmaya yönlendirildiğimiz için milletçe ve devletçe dava dosyaları arasında boğuluyoruz.
    Cevapla
  • oktayyavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne için var? açacaksın kamu davasını vatandaşın hakkını arayacaksın.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşa yedirirlermi.elektrikte kaçak iadesini mahkeme 10 yıl geriye dönük olarak alınacağına karar veriyor.birileri çıkıp sadece 2014 yılı için geçerli diyor.medya vatandaşı çok düşünüyorsa bu konulara el atsın sonra çıkıpta iş işten geçtikten sonra iştah kabartan kimseyede fayda sağlamayan haberler yapmasın lütfen
    Cevapla
  • KOMİK 9 yıl önce Şikayet Et
    Gülüyorum bu haberlere. Vatandaşı o kadar düşünen varsa takip etsin. Kamuoyunu bilinçlendirmek için yazı göndersin yahut yayımlasın. Adresine ulaşsın. Öyle ki benim başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım. Bir olaydan dolayı mahkemelik oldum. Mahkemeye girdim ama sadece ifadem ile Ve sonucunda haklı çıktım. Evet haklı çıktım Fakat haklı çıktım ama 54 tl lim bir ödeme vergime işledi Mahkeme ve zarf kağıt ıvır zıvır parası diye. Ve ben bu parayı ödemedim Bir gün bi baktım aaaa o da ne Vergi dairesi banka hesabımdan 54 tl yi boloke etmiş. Hem haklıyım hemde zararlıyım. AB ye ayak mı uyduruyoruz yoksa ayağamı düşüyoruz anlamış değilim. Bu haber iştah açmaktan başka da bir işe yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle