Emeklilerin zam oranı belli oldu

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıylae SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı belli oldu.

Emeklilerin zam oranı belli oldu
Emeklilerin zam oranı belli oldu
GİRİŞ 05.01.2015 15:50 GÜNCELLEME 05.01.2015 17:16
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla sayıları yaklaşık 9 milyonu bulan SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı belli oldu. Enflasyon rakamları, Temmuz’da yüzde 0,45, Ağustos’ta 0,09, Eylül’de yüzde 0,14, Ekim’de yüzde 1,90, Kasım’da ise yüzde 0,18 artmış ve 5 ayın toplamında yüzde 2,76’ya ulaşmıştı. Aralık ayı enflasyonun yüzde 0,44 düşmesiyle SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı yüzde 2,32 oldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 26
  • Erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun emekliliğin karşılığı bumu olacaktı bu millet seçimlerde bundan sonra ne yapacağını biliyor kesinlikle sandığa gitmeyeceğiz
    Cevapla
  • cumhur 9 yıl önce Şikayet Et
    el insaf.el insaf,el insaf
    Cevapla
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilere düşük zam vermek için enflasyon düşük hesaplanmış,bu yetkililerin güvenilirliğini sıfırlar haberleri olsun.Devlet kendi harçlarına yüzde on zam yapmadı mı?Çalışanla ,emekli arasındaki makas gittikce açılıyor,bu muhalefete oy olarak geri döner.Herhalde yetkililer bunu göze aldı,artık muhalefete geçmek istiyorlar.
    Cevapla
  • körebe 9 yıl önce Şikayet Et
    on numara beş yıldız
    Cevapla
  • ekonomici 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence zam oranı cok güzel artmış fazla bile yapılan zam avrupa kan ağlıyor hatta zam yerine maaşlarda indirim bile yapılmalı yoksa ülke Avrupa gibi çöker..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle