Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği:

"Tüm tüketicilerin faturalarının son ödeme tarihi ayın 31'inci gününe getirilerek zor durumda bırakıldıkları doğru değildir"

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği:
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği:
GİRİŞ 31.12.2014 12:42 GÜNCELLEME 31.12.2014 12:42

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğince (ELDER), tüm tüketicilerin elektrik faturalarının son ödeme tarihinin ayın 31'inci gününe getirilerek zor durumda bırakıldıklarının doğru olmadığı bildirildi.

ELDER'den yapılan açıklamada, elektrik faturalarının Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından hazırlanan "Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği" ile düzenlendiğine işaret edildi.

Türkiye'de toplam 34 milyon elektrik sayacı bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dağıtım şirketleri ortalama ayda 22 iş günü okuma ve faturalama yaparlar. Bunların hepsini aynı günde okumak mümkün değildir. Buna ne ekipman ne de çalışan sayısı yeter. İlave maliyet olmaması için sayaçlar okunduğu gün faturası da evlerimize bırakılır. Tüketiciye bırakılan her faturanın son ödeme tarihi tebliğ tarihinden itibaren en az 10 gündür. Tüm tüketicilerin faturalarının son ödeme tarihi ayın 31'inci gününe getirilerek zor durumda bırakıldıkları doğru değildir. Ayın 30'uncu ya da 31'inci günü de dahil olmak üzere ayın her gününde son ödemesi olan fatura oranı toplam faturaların yüzde 4-5'i kadardır."

KAYNAK: AA