BDDK'dan izin çıktı! Yeni banka geliyor

BDDK, Azerbaycan Pasha Bank'a, Taib Bank'ın çoğunluk hissesini satın alarak Türk bankacılık pazarına girmesi için izin verdiği bildirildi.

BDDK'dan izin çıktı! Yeni banka geliyor
BDDK'dan izin çıktı! Yeni banka geliyor
GİRİŞ 30.12.2014 17:18 GÜNCELLEME 30.12.2014 17:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pasha Bank ile Aksoy Holding'den yapılan ortak açıklamaya göre, Pasha  Bank Yönetim Kurulu, özellikle Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan arasında artan  ekonomik faaliyetlerden dolayı müşterilerinin ihtiyaçlarına daha kolay cevap  verebilmek için Türk bankacılık piyasasına girmeye karar verdi. 
 
Taib Bank'ın çoğunluk hisselerinin satın alınması yoluyla Aksoy  Holding ile ortaklık yapma kararı alan Pasha Bank'ın üst düzey yöneticisi Farid  Akhundov, şunları kaydetti: 
 
 "Aksoy Holding ile bu ortaklığa girme konusunda çok heyecan duyuyor ve  Türk şirketleri ile yakın çalışabileceğimiz için sabırsızlanıyoruz. Türk  piyasasının Azerbaycan, Gürcistan ve bölgedeki diğer ülkelerde yatırım fırsatları  arayan küçük ve orta ölçekli girişimciler için büyük potansiyel arz ettiğini  düşünüyoruz. Aynı şekilde yerel projelerin potansiyelinden faydalanmak isteyen  Azeri yatırımlarının da Türkiye'ye getirilmesine aracılık etmek istiyoruz." 
 
Aksoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Batu Aksoy da  ortaklığın Türkiye'de ve bölgede büyümek isteyen işletmeler için başarılı bir  bankacılık platformu sunacağını ifade etti.
 

YORUMLAR 5
  • abdullah ç. 9 yıl önce Şikayet Et
    halk aşksızsa sokaklar banka dükkanlarıyla doludur. c.zarifoğlu
    Cevapla
  • Manav Amca 9 yıl önce Şikayet Et
    Bankanın birinde sıra beklerken kredi çekmek isteyen bir manava müşteri temsilcisinin "Bizden herhangi bir bankacılık işleminiz var mı?" sorusu üzerine manav amcam bir deste kredi kartı çıkardı ve onların arasından o bankaya ait olanı buldu. O an aklıma gelen tek bir soru vardı: Ne olacak bu adamın sonu?
    Cevapla
  • Şakir CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların Zulmünden Bıktık Her gün 10 kere Arıyorlar Zorla Kredi Kartı Satmak İçin, BDDK Bunları Görmüyor mu Bunlara Ne Zaman Diyecek.
    Cevapla
  • ADALET 9 yıl önce Şikayet Et
    türkıyede adım bası banka herkesın 4 + 5 kredı kartı var bu bır tuzak devlete ıcınde ; almanyada neden böyle bısey yok;
    Cevapla
  • Mevlana 9 yıl önce Şikayet Et
    Gel ne olursan ol gel bi sen eksiktin sömürmeyen banka sende gel kadro tamamlansın. İnsanlarımız yarın kapısına sıraya dizilir ev,araç kredisi için...
    Cevapla