Zeybekçi: Yüzde 15 faize isyan ediyoruz

Ekonomi Bakanı, "2002'de vergilerin yüzde 85'ini faize veriyorduk. Bugün yüzde 15'i faize gidiyor. Biz buna bile isyan ediyoruz" dedi.

Zeybekçi: Yüzde 15 faize isyan ediyoruz
Zeybekçi: Yüzde 15 faize isyan ediyoruz
GİRİŞ 28.12.2014 20:30 GÜNCELLEME 28.12.2014 20:30

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İhsan Alyanak Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Karabağlar İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Partililerin her sözünü yerine getirmelerinden dolayı Türkiye'nin 81 ilde başı dik, alnı açık şekilde dolaştığını, başka kimsenin Türkiye'nin tamamında dolaşmaya cesaretinin yetmediğini belirtti.

Cari açığı yüzde 5'e düşürdük

Türkiye'nin, geçen sene 166 milyar dolar ihracat, yüzde 4 büyüyeceği, cari açığın ise milli gelire oran olarak yüzde 6,4'e düşürüleceği hedefini koyduğunu, 30 Mart ve 10 Ağustos'taki seçimlerde kurulan bütün oyun ve tuzaklara rağmen milletin 30 Mart'ta bunun cevabını verdiğini belirten Zeybekci, "30 Mart'ta sokak sokak dolaştılar. Bazıları da dini de istismar ederek Kur'an üzerine yemin ettirenler oldu. Bahislere girdiler. 'AK Parti yüzde 30'da kalacak' dediler. Aralarında hükümetleri paylaştılar, rantları paylaştılar. 30 Mart'ta millet onlara öyle bir cevap verdi ki duvardan duvara gittiler ama yine anlamadılar. Sonra 10 Ağustos'ta Allah'a hamdolsun bu millet bir yürek oldu, bir yumruk olduğu ve geleceğine sahip çıktı. İstikbaline, bağımsızlığına sahip çıktı. Bu millet adamlarına, hizmetkarlarına sahip çıktı. Baş hizmetkarını seçti" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA