TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Ülkemizde halen her 5 paket sigaradan 1'i vergisiz olarak satılıyor"

TESK Genel Başkanı Palandöken:
TESK Genel Başkanı Palandöken:
GİRİŞ 27.12.2014 14:03 GÜNCELLEME 27.12.2014 14:03

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de her 5 paket sigaradan 1'inin vergisiz olarak satıldığını bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, sahte ve kaçak sigara sayısının son dönemde arttığını, bu konuda mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Sahte ve kaçak sigara satışının esnafın en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkati çeken Palandöken, "Kapımızın önünde kaçak sigara satışının önlenmesini istiyoruz. Hem esnafımız kazansın hem de devletimizin vergi gelirleri artsın. Ülkemizde halen her 5 paket sigaradan 1 tanesi vergisiz olarak satılıyor" ifadesini kullandı.

Palandöken, kaçakçılık ve özellikle sigara kaçakçılığı ile mücadelede çok önemli adımlar atıldığını, denetim ve yakalamalarda önemli artışlar olduğunu bildirdi.

Kaçakçıların patates çuvallarının arasında, ambulans görünümlü araçlarla Türkiye'nin her yöresine sevkiyat yaptığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ücretsiz 'Alo 136 İhbar Hattı'nı arayan vatandaşa ihbarın doğru çıkması halinde ikramiye veriliyor. Son dönemde kaçak sigara veya alkollü içecek yakalatan vatandaşa ödül programı başlatıldı. Örneğin, 1 konteyner sigara yakalandığında ihbarda bulunan vatandaşa en az 250 bin lira ödül veriliyor. Kaçak işine bulaşana da kaçakçılıkla mücadele kanunundaki değişiklikle 3 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası getirildi. Aslında insanlar hem kendi sağlığını hem de ülkemizin geleceğini düşünürse içinde ne olduğunu bile bilmediği kaçak sigara almaz. Kısa vadede kar ettiğini düşünenler uzun vadede sağlıklarını kaybederek zarar ettiklerini göreceklerdir."

KAYNAK: AA