Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Marmaray açıklaması:

"(Marmaray araçları ile ilgili iddialar) Marmaray'la ilgili söz konusu araçların üretim süreçleri tamamlanmadı. Yüklenici/üretici sorumluluğunda olan araçlardır. Test süreçleri tamamlanıp TCDD’ye teslim edildiğinde bu araçlar hizmete alınacaktır"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Marmaray açıklaması:
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Marmaray açıklaması:
GİRİŞ 26.12.2014 17:12 GÜNCELLEME 26.12.2014 17:12

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, bugün bazı haberlere konu olan Marmaray ile ilgili araçların üretim süreçlerinin tamamlanmadığı ve yüklenici sorumluluğunda olan bu araçların test süreçlerinin tamamlanmasının ardından hizmete alınacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan Marmaray araçlarına ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Marmaray'ın 29 Ekim 2013'te açıldığı ve bugüne kadar 52 milyon yolcu taşındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Günlük 272 sefer yapılmakta 172 bin vatandaşımız Marmaray ile seyahat etmektedir. Çalışan araçlar test süreçleri tamamlanarak teslim alınan araçlardır. Habere konu araçların üretim süreçleri tamamlanmamış, araç üstü ekipmanları takılmamıştır. Yüklenici/üretici sorumluluğunda olan araçlardır. Test süreçleri tamamlanıp TCDD’ye teslim edildiğinde bu araçlar hizmete alınacaktır. Haberdeki iddialar gerçek dışıdır."

KAYNAK: AA