Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:

"Reklam Konseyi reklamcılık alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:
GİRİŞ 26.12.2014 12:30 GÜNCELLEME 26.12.2014 12:30

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Reklam Konseyinin reklamcılık alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edeceğini belirtti.

Canikli, yazılı açıklamasında, reklamcılıkla ilgili tüm tarafları bir araya getirecek Reklam Konseyinin kurulduğunu hatırlattı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Reklam Konseyi Yönetmeliği'nin, 1 Ocak 2015'te yürürlüğe girmesiyle Konseyin faaliyetlerine başlayacağını belirten Canikli, 2014 sonunda 6,5 milyar liraya ulaşan reklamcılık alanındaki toplam harcama miktarının gelecek 3 yıl içinde 10 milyar lira seviyesine çıkacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Konseyin kamu kurum ve kuruluşlarından 35 temsilci ve diğer kurum ve kuruluşlardan 37 temsilci olmak üzere 72 üyeden oluştuğunu ifade eden Canikli, reklam verenler, reklam ajansları, tüketici ve reklamcılıkla ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek reklamcılık sektörünün daha da ileriye götürülmesi için çalışacağına belirtti. Canikli, Konseyin reklam ve pazarlama iletişimi alanlarında dünyadaki çağdaş ve uluslararası gelişmeleri ve yargı kararlarını yakından takip edeceğini vurguladı. İhtiyaç görülen konularda çalışma grupları oluşturulacağına değinen Canikli, bu alanda düzenleme ve denetim işlevinin geliştirilmesi için görüş ve öneriler hazırlanacağının altını çizdi.

Reklamların tüketicilerin bilgilendirilmesi için en önemli kaynakların başında geldiğine işaret eden Canikli, ilk kez oluşturulan Konseyin reklamcılık sektörüne ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Konsey, Gümrük ve Ticaret Bakanının veya görevlendireceği bakan yardımcısı veya müsteşarın başkanlığında toplanacak. Konseyde, Aile ve Sosyal Politikalar, Ekonomi, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Sağlık bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığı, Rekabet Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Basın İlan Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyon ve Basın Konseyi'nin de aralarında bulunduğu çeşitli kurum, dernek ve kuruluşların temsilcileri yer alacak. Reklam Konseyi yılda en az bir kez bakanlığın koordinatörlüğünde toplanacak. Kararlar, oy çokluğuyla alınacak.

KAYNAK: AA