TTSO Ekonomi Yıldızları plaket töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğine umutla baktığını ifade etti.

TTSO Ekonomi Yıldızları plaket töreni
TTSO Ekonomi Yıldızları plaket töreni
GİRİŞ 25.12.2014 22:12 GÜNCELLEME 25.12.2014 22:12

Hirascıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından, hizmet binası bünyesindeki TTSO Özel İpekyolu Müzesi'nin açılış töreni katıldı. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un tarih ve kültür şehri olduğunu ifade ederek, böyle bir müzenin açılmasının toplumsal hizmet açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

TTSO tarafından bir otelde düzenlenen "Ekonomi Yıldızları" plaket törenine de katılan Hisarcıklıoğlu, FIFA'nın hakemleri uyardığını, oyun zevkini güzelleştiren, seyirci çeken yıldız oyuncuların korunmasını istediğini ifade ederek, "Burada bulunan işadamları da Trabzon’un yıldızları. Onları ne kadar korusak az" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Trabzon'un ikinci memleketi ve şehrin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin elinin altında müthiş fırsatlar bulunduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyorum. İnsanımızla, coğrafyamızla müthiş avantajlarımız bulunuyor. Rehmetli Özal, bizim ufkumuzu açtı. Bize dedi ki, 'gelin dışarıya açılın'. Bizde bu yolda ilerledik. Geçen yıl itibariyle dünyada malımızın girmediği bir ülke kalmadı. Son 30 yılda İtalya ile Çin arasında sanayi devi olan bir ülke haline geldik. müteahhitlikte, taşımacılıkta dünya ikincisiyiz" diye konuştu.

Kişi başına milli gelirin arttırılmasının en önemli hedefler arasında olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Son 6 yıldır 10 bin dolarda kaldık. Bununda sebebi yapısal reformları unuttuğumuz içindir. 10 bin dolarda çakıldık kaldık. Hedefimiz kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarmak. Güçlü olabilmenin yolu buradan geçiyor. Bunun yolu da yapısal reformlardan geçiyor. Türkiye gerçek gündemine dönmesi lazım. Gerçek gündemde ekonomideki yapısal reformlar. Ekonomi hiçbir zaman ikinci planda olmayacak. Birinci planda hep ekonomi olmalı. Ekonomi olmazsa olmazımız. Biz para pul istemiyoruz. Tek bir şey istiyoruz. Bizim önümüzde 16 tane ülke var, bu 16 ülke hangi şartlarda üretiyorsa, hangi şartlarda satıyorsa, hangi şartlarda istihdam ediyorsa, bizde aynı şartları istiyoruz. Bize bunu sağlayın, o zaman bizde ilk 10 ona bu ülkeyi sokalım. Biz bunu yaparız. Bunun da tek şartı, Allah bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın."

Plaket törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA