"Faizlerin düşmesi hepimizin ortak arzusu"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Faizlerin düşmesi elbette hepimizin ortak arzusu" dedi.

"Faizlerin düşmesi hepimizin ortak arzusu"
"Faizlerin düşmesi hepimizin ortak arzusu"
GİRİŞ 22.12.2014 18:02 GÜNCELLEME 22.12.2014 18:02

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Faizlerin düşmesi elbette hepimizin ortak arzusu. Yatırımların daha fazla canlanması, yatırım kredi maliyetlerinin düşmesi hem özel sektör hem de bütün ekonomi için son derece önemli" dedi.

Yılmaz, A Haber televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, sürecin Türkiye için hayati olduğunu belirtti. Sürecin, demokratikleşme ve refahın artmasında çok önemli olduğuna işaret eden Yılmaz Türkiye'nin uzun yıllar çok ağır bedeller ödediğini söyledi. Yılmaz, "Bu sorunları aşıp dünyada çok daha iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Bunun yolu da çözüm sürecinden geçiyor. Biz başından beri hükümet olarak çok kararlı olduk. Cesaretle bütün risklerini hesaba katarak bu işe büyük bir kararlılıkla devam ettik. Süreç devam ederken kamu düzeninin de korunması ve çözüm sürecinin ruhuna aykırı olan bütün eylemlerden, bütün söylemlerden uzaklaşılması çok önemli, bunu da süreç içinde hep birlikte görmüş olacağız" diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin kolay olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İçeride ve dışarıda, uzun yıllar bu çatışmalardan, bu kavgalardan beslenen kesimler var. Bu süreçleri provoke etmeye çalışanlar var. Biz kardeş kanı akmasın diyoruz, biz bir huzur ortamı olsun diyoruz. Çözüm süreciyle Türkiye, prangalarından kurtulacak, çok daha hızlı kalkınacak, her bakımdan gelişecek, çok daha iyi bir noktaya gelecek. Ama bunu istemeyenler de engel olmaya çalışacaklar. Bize düşen, bütün bu işe muhatap olan kesimlere düşen görev, çok uyanık olmak, provokasyonlara gelmemek."

KAYNAK: AA