"Alman firmaları krediye kolay erişim sağlıyor"

Almanya'da ticaret ve sanayi sektörlerinde kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranı aralık ayında yüzde 17,4'e geriledi

"Alman firmaları krediye kolay erişim sağlıyor"
"Alman firmaları krediye kolay erişim sağlıyor"
GİRİŞ 22.12.2014 12:22 GÜNCELLEME 22.12.2014 12:22

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü Ifo, Almanya'da ticaret ve sanayi sektörlerinde kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranının aralık ayında yüzde 17,4'e gerilediğini bildirdi.

Merkezi Münih'de bulunan Ifo'dan yapılan açıklamada, Alman firmalarının herhangi büyük bir zorluk çekmeksizin banka kredilerine erişebildiği kaydedildi. Enstitü tarafında yapılan "Kredi Kısıtlama Göstergesi" anketinin sonuçlarına göre, Almanya'da ticaret ve sanayi alanında kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranı aralıkta yüzde 17,4'e geriledi. Söz konusu oran bir önceki ay yüzde 18,3 olarak belirlenmişti.

Yılın bitimine doğru Alman firmaları için mali ortamın çok iyi olmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, çalkantılı zamanlarda Alman firmalarının yatırım sermayesi için güvenli bir liman olarak görüldüğü kaydedildi.

İmalat sektöründe de kredi kısıtlamalarının yeni bir tarihi seviye olan yüzde 15'e düştüğü belirtilen açıklamada, "Banka kredilerine kısıtlayıcı erişim yaşadığını bildiren firmaların sayısı düştü. Uluslararası yatırımcıları çeken büyük şirketler özellikle son gelişmelerden faydalanıyor. İnşaat sektöründe kredi kısıtlamaları yüzde 20,9'a geriledi" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA