TÜGİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu

Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Yücelen yeniden seçildi

TÜGİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu
TÜGİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu
GİRİŞ 20.12.2014 21:06 GÜNCELLEME 20.12.2014 21:06

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) 15. Olağan Genel Kurulunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ali Yücelen yeniden seçildi.

Yücelen genel kurulda yaptığı konuşmada, TÜGİAD'ın çok önemli bir misyonu olduğunu belirterek, Türkiye'nin böyle bir yapıya ihtiyacının bulunduğunu kaydetti.

TÜGİAD'ın her zaman doğruların söylendiği bir mecra olduğunu vurgulayan Yücelen, "Bizler farklılıklarımız zenginliğimiz diyoruz. Burada asla tek sesliliğin olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yücelen, başkan seçilmeden 2 yıl önce yönetim kuruluna bir dosya hazırladıklarını ve orada vadettikleri her şeyi yerine getirdiklerini anlattı. Bu kapsamda 2 yıl içinde birçok ülke ziyaret ettiklerini kaydeden Yücelen, "Ulaştığımız yer kadar varız. Ulaşamadığımız yerde biz de yokuz. Olmadığınız mekanlar sizi yok eder. Türkiye olarak siz gezerek, anlatarak bir yerlere geldiyseniz, küserek, kenara çekilerek, kabadayılık yaparak geriye gidersiniz. Bugün buna engel olabilecek tek şey tarafsız ve bağlantısız TÜGİAD'dır" şeklinde konuştu.

"TÜGİAD'ı bütün bölgelerde kurarak bırakmak istiyoruz"

Şimdiye kadar birçok iş yaptığını ancak kendisini tek tatmin eden işin TÜGİAD olduğunu aktaran Yücelen, şunları söyledi:

"Hiçbir siyasi bağnazlığa ve kariyer hesabına bağlı kalmadan, hiçbir gelecek amacı gütmeden, sadece ve sadece başka hiçbir çaremiz olmadığı için, elimiz kolumuz ülkemiz için bağlı olduğundan dolayı ve tek yapabildiğimizin sesimizi duyurmaya çalışmak, Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek, yurt dışındaki eksikliklerimizi ifade edebilmek ve en önemlisi de bir arada bulunabilmek olduğunu bildiğim için, bu teselli bana en azından akşamları oturup haberleri izleme gücü veriyor. Yoksa kapatmak, kanal değiştirmek çok kolay.

Her gün egzozla eli ısınan bir Suriyeli çocuk görüyoruz. Fikirlerinden dolayı, ne olduğunu bilmeden bir anda yargılanan, yerin dibine sokulan, sırayla ama birbirinin üzerine ve birbirine bunu yapanlar tarafından tekrarlanan bir senaryo izliyoruz. Bu senaryoda TÜGİAD olarak neredeyiz biliyor musunuz? Bu senaryoda, biz gelecekteyiz, daha yer almadık. Böyle bir senaryoda yer almak istemiyoruz. Bizler bu senaryoda yer almak istemeyenler olarak, sosyal sorumluluk projelerimizi, ülkeyle ilgili kaygılarımızı, alkışlarımızı övgülerimizi, ekonomiyle ilgili beklentilerimizi, dostluklarımızı, arkadaşlıklarımızı, her şeyimizi TÜGİAD üzerinden ifade ediyoruz. Diyoruz ki; bizler burada kavgayı değil, barışı seçtik. Bizler burada hazırlanmış konuşmaları, projeleri, bekletilmiş umutları değil, içimizden ne geliyorsa onu söylemeyi seçtik."

Yücelen, kendisine sürekli 2015'te yapılacak seçimlere girip girmeyeceğinin sorulduğunu anlatarak, "Bana bu soruyu sorarken içiniz rahat mı? Beni nereye yolluyorsunuz bunun farkında mısınız? Önce nereye yolladığınızı söyleyin, somut bir şey söyleyin. Beni gönül rahatlığıyla yollayabileceğiniz bir yer, bir siyasi yapılanma varsa, gidip orada çaycılık yapacağım. Fakat ne olur bana biriniz de gelin, deyin ki; 'var'" diye konuştu.

Gelecek dönem TÜGİAD'dan farklı mecralarda olacakları bilgisini veren Yücelen, TÜGİAD'ı bütün bölgelerde kurarak bırakmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmasının sonunda tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini ileten TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, kurul üyelerine plaket takdim etti.

KAYNAK: AA