DEİK Olağan Genel Kurulu

DEİK Başkanı Vardan: "Bulunduğumuz coğrafyada siyasi, demokratik ve ekonomik gelişmesiyle ülkemiz, değerli bir yüzük taşı gibi parlıyor. Komşu coğrafyalarda maalesef ki üzücü gelişmeler yaşanırken, Türkiye bu ateş çemberi içinde bir demokrasi adası, barış adası, istikrar adası olarak ön plana çıkmaya, çevresinde yaşanan sorunlara çözüm noktasında katkı sağlamaya devam ediyor"

DEİK Olağan Genel Kurulu
DEİK Olağan Genel Kurulu
GİRİŞ 20.12.2014 14:34 GÜNCELLEME 20.12.2014 14:34

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada siyasi, demokratik ve ekonomik gelişmesiyle değerli bir yüzük taşı gibi parladığını belirterek, "Komşu coğrafyalarda maalesef ki üzücü gelişmeler yaşanırken, Türkiye bu ateş çemberi içinde bir demokrasi adası, barış adası, istikrar adası olarak ön plana çıkmaya, çevresinde yaşanan sorunlara çözüm noktasında katkı sağlamaya devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen DEİK Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Vardan, geçen 12 yıl içinde Türk özel sektörünün sorunlarının çözülmesi ve küresel etki alanının genişlemesi konusunda yapılanların canlı şahitleri olduklarını belirterek, "Türk özel sektörü, Avrasya coğrafyasının en büyük sanayi üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. 1999 ve 2001 krizlerini yaşayan bir ülkenin sanayici ve iş insanları olarak bugünlere gelebileceğimizi hiç düşünemezdik" diye konuştu.

Vardan, Türkiye'nin güçlendikçe, Türk girişimcilerinin küresel bir marka haline geldiğini, Türk şirketlerinin küresel rekabet gücü arttıkça, ülkenin itibarının yükseldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz coğrafyada siyasi, demokratik ve ekonomik gelişmesiyle ülkemiz, değerli bir yüzük taşı gibi parlıyor. Komşu coğrafyalarda maalesef ki üzücü gelişmeler yaşanırken, Türkiye bu ateş çemberi içinde bir demokrasi adası, barış adası, istikrar adası olarak ön plana çıkmaya, çevresinde yaşanan sorunlara çözüm noktasında katkı sağlamaya devam ediyor. Hiç şüphesiz, genç ve müteşebbis gücümüz bizlerin geleceğe daha güvenli bakabilmemize imkan veriyor."

Dünya Bankası'nın Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği dönüşüm tecrübesini kitaplaştırdığını anımsatan Vardan, "Dünya Bankası bu kitapta, Türkiye’nin son 12 yıldaki dönüşüm serüvenini kapsayıcılık, entegrasyon ve kurumsallaşma ile özetliyor. Bizler de yeni DEİK’i, bu 3 kavramı rehber alarak şekillendirmek istiyoruz" dedi.

Vardan, yeni DEİK'in, “Yeni Türkiye” vizyonunun inşasında önemli bir sorumluluk üstleneceğini ve küresel başarı öyküleri yazmaya devam edeceğini aktardı.

KAYNAK: AA