TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Ustalık belgesi alıp da kendi iş yerini kurmak isteyen gençlere vergi muafiyeti sağlanarak destek verilmelidir"

TESK Genel Başkanı Palandöken:
TESK Genel Başkanı Palandöken:
GİRİŞ 20.12.2014 11:47 GÜNCELLEME 20.12.2014 11:47

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ustalık belgesi alıp da kendi iş yerini kurmak isteyen gençlere vergi muafiyeti sağlanması gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, işsizliğin düşürülmesi için gençlerin esnaf ve sanatkarlığa yöneltilmesi gerektiğini ifade ederek, "Esnaf ve sanatkar kendi emeği ile çalışırken, yanında istihdam ettikleriyle işsizliğin azalmasına da katkı sağlamaktadır. Mesleki eğitimin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Çıraklık eğitiminde kalitenin artırılması gerektiğine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnaf yanında yetişen kalfaların çıraklar gibi iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta primleri yatırılmalı ve bu gençlere teşvik ücreti desteği sağlanarak gençler açısından çıraklık sistemi daha cazip hale getirilmelidir. Ustalık belgesi alıp da kendi iş yerini kurmak isteyen gençlere de vergi muafiyeti sağlanarak destek verilmelidir. Bu çerçevede, mesleki kalite standardını sağlama adına ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılan mesleki yeterlilik sistemine entegre bir çıraklık sistemini çok önemli buluyoruz."

Mesleki eğitim merkezlerinin önemine dikkati çeken Palandöken, “Buralardan mezun olan gençlerimizin ustalık belgesi ile birlikte alacakları mesleki yeterlilik belgeleri AB düzeyinde de geçerli olacak. Hem ülkemizde hem de Avrupa Birliği ülkelerinde iş kapılarının açılması sağlanacak" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA