Fitch Ratings:

Avro Bölgesi ve Batı Avrupa hükümetleri gelecek yıl 1,8 trilyon avro civarında borçlanma yapacak

Fitch Ratings:
Fitch Ratings:
GİRİŞ 19.12.2014 14:53 GÜNCELLEME 19.12.2014 14:53

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi ve Batı Avrupa hükümetlerinin gelecek yıl 1,8 trilyon avro civarında borçlanma yapacağını belirtti.

Fitch'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Avro Bölgesi'nde ve Avrupa hükümetlerinde brüt borçlanmanın Gayrisafi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranının 2015 yılında yüzde 13 civarında olacağı ifade edildi.

Açıklamada, Avro Bölgesi ve Batı Avrupa hükümetlerinin gelecek yıl 1,8 trilyon avro civarında borçlanma yapacağı bildirildi.

İtalya'nın 393 milyar avro ile en yüksek borçlanma gereksinimine sahip ülke olduğu aktarılan açıklamada, Avrupa'nın kredi borçlanmasında ağırlıklı ortalama notu "A+" olarak tahmin edildiği ve bu notun 2011 yılındaki "AA+" ortalamasının altında yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, faizlerin tarihi seviyede düşük olmasının orta vadede Avrupa'da mali konsolidasyonu desteklediği anlatıldı.

Avro Bölgesi'nde 10 yıllık tahvil faizlerinin 2 yıl daha mevcut düşük seviyelerde sabit kalmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, borç stoklarının refinanse edilmesiyle uygun piyasa koşullarının ülkelerin borçlanma maliyetlerini olumlu etkileyeceği aktarıldı.

KAYNAK: AA