Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ikinci grubu açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'nda üretimde verimlilik, tasarruf ve KOBİ'lere verilen özel önemi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları
Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları
GİRİŞ 18.12.2014 14:53 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:53

Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ikinci grubu açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'na ilişkin yazılı açıklamasında, üretimde verimlilik, tasarruf ve KOBİ'lere verilen özel önemi memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

İş dünyası olarak üretim azimlerinin yurt içi tasarruflarla desteklenmesinin herkesi daha da motive edeceğine işaret eden Çağlar, bu açıdan 2013 yılında yüzde 13,4 olan tasarruf oranının yüzde 19'a çıkarılması hedefini önemli bulduklarını ifade etti.

Tasarruf oranının AB ülkelerinde yüzde 23, Çin ve Hindistan'da ise çok daha fazla olduğuna dikkati çeken Çağlar, "Büyümek istiyorsak tasarruf edip, bu tasarrufu da üretime yönlendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KOBİ'lere özel önem verilmesinin de son derece isabetli olduğunu vurgulayan Çağlar'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"Her zaman vurguladık, kalkınmak istiyorsak küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin verimliliğini artırmak, üretim süreçlerini iyileştirmekten başka yolumuz yok. KOBİ'leri katma değerli üretime yönlendirecek tedbirler almalıyız. Bu sebeple Sayın Başbakan'ın 'KOBİ'leri sürekli gündemde tutma' sözünü son derece isabetli buluyoruz.

Programda yer bulan diğer bir madde de İstanbul Finans Merkezi. Hükumetimiz İstanbul'un dünyanın ilk 25 finans merkezi arasında yer alması için 104 maddelik bir eylem planı öngörüyor. Bu konuda biz de oda olarak İstanbul için fikirlerimiz ve eylemlerimiz ile katkıda bulunmaya hazırız."

KAYNAK: AA