Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları

ASKON Genel Başkanı Koca: - "Bu dönüşüm programı özellikle kamuda ciddi anlamda bir restorasyon hedefliyor"

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları
Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları
GİRİŞ 18.12.2014 14:28 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:28

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, ikinci grubu açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'nın özellikle kamuda ciddi bir restorasyon hedeflediğini bildirdi.

Koca, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ikinci grubu açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'na ilişkin yazılı açıklamasında, uygulamanın da başarılı olması durumunda programın beklentileri karşılayacağını ve ekonominin daha rasyonel bir zemine oturarak sağlamlaşmasına vesile olacağını ifade etti.

Türkiye'nin, kaynakların kullanımı konusunu çok iyi planlayan ve disiplinle yürüten bir dikkate ulaşamadığını dile getiren Koca, "Bu bizim için önemli bir zaaftır. Rasyonellikten daha çok, mevzuata yakalanmadan herkesin, özellikle bürokrasinin kendi anlayışını uygulamasının başarı olarak görüldüğü bir teamüle, bürokratik teamüle sahibiz. Bunlar değişmeli. Mevzuat da dinamik olmalı ve rasyonel yenilenmeye açık olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Koca, israfın önlenmesinin çok önemli bir başlık olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu hem anlayış olarak düzeltilmeli hem de teknoloji yenilenmesiyle düzeltilmelidir. Plaketin kaldırılması önemli ama bir makam aracı kullanımı var ki evlere şenlik. Zaman ve imkan israfları ise had safhada. Gereğinden büyük projeler tekrar gözden geçirilmeli. Ergonomisi sınırları zorlayacak büyüklükler sadece yük haline gelecektir. Proje büyüklüğü bir imajdır, ancak uzun vadeli kullanım kolaylığı olan daha rasyonel ve ekonomiktir.

Esas itibariyle ciddi bir devlet yönetim zihniyetine ihtiyaç bulunmaktadır. Bilinmesi gerekir ki bürokrasi maalesef hala 19. yüzyıl bürokrasi mantığıyla işe bakmaya devam ediyor. Mahalli idarelerin izansız uygulamaları ve imar sorunu içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Çok büyük oranlı rant adaletsizliği yanında son derece yüksek istismar fırsatı hayatiyetini devam ettirmektedir. Bunlar kökten çözülebilmelidir. Güzel sözleri güzel uygulamalar takip etmelidir. Aksi takdirde sözün de bittiği ve anlamını yitirdiği yerlere geliriz. O zaman ülke olarak yenilenme umutlarımızı da kaybetmek gibi bir talihsizliğe duçar kalırız."

KAYNAK: AA