Nevşehir'deki balon kazası

SHGM: - "Sert inişe yol açan sebepler, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun yapacağı inceleme sonucunda ortaya çıkacak"

Nevşehir'deki balon kazası
Nevşehir'deki balon kazası
GİRİŞ 17.12.2014 13:05 GÜNCELLEME 17.12.2014 13:05

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), Nevşehir'in Karadağ bölgesinde iki sıcak hava balonunun sert inişine yol açan sebeplerin, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun yapacağı inceleme sonucunda ortaya çıkacağı bildirildi.

SHGM'den yapılan açıklamada, TC-BSD tescil işaretli sıcak hava balonunun 07.45 civarında Kapadokya Karadağ bölgesinde sert iniş yapması sonucunda 1 Çinli yolcunun hayatını kaybettiği, 2 Çinli yolcunun da ağır yaralandığı ifade edildi. Aynı saatlerde TC-BLD tescil işaretli sıcak hava balonunun da aynı bölgede sert iniş yaptığı ve 3 yolcunun hafif yaralandığı kaydedilen açıklamada, ilk belirlemelerde Karadağ bölgesindeki ani rüzgar değişikliğinin bu sert inişlere yol açtığı değerlendirildiği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak Kapadokya bölgesindeki turizm faaliyetlerine büyük katkısı olan sıcak hava balon operasyonlarının emniyet içerisinde sürdürülmesi için 2013 yılının temmuz ayında bölgede daimi temsilcilik açıldığı ifade edilen açıklamada, balonların takibi için GPS projesinin hayata geçirildiği ve meteoroloji tahmin şartlarının iyileştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, sert inişe yol açan sebeplerin Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun yapacağı inceleme sonucunda ortaya çıkacağı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL