Yeşil Liman Protokolü imzalandı

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında Yeşil Liman Protokolü imzalandı.

Yeşil Liman Protokolü imzalandı
Yeşil Liman Protokolü imzalandı
GİRİŞ 16.12.2014 15:01 GÜNCELLEME 16.12.2014 15:01

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, Bakanlık toplantı salonundaki törende, deniz taşımacılığının enerji verimliliği ve çevre kirliliğini önleme konusunda toplu taşımacılığın en güvenli ve ekonomik yollarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de birçok liman tesisinin kentin merkezinde ya da yanında dar bir sahada hizmet verdiğini ifade eden Bilgin, bu hizmeti verirken çevreye saygılı olmanın önemine dikkati çekti.

İmza atılacak projeyle liman kalite yönetim sisteminin geliştirilerek, uluslararası rekabet gücünün artırılması ve marka haline getirilmesinin amaçlandığını dile getiren Bilgin, "Ülkemizde faaliyet gösteren liman işletmelerinin çevreye ve iş sağlığına olan duyarlılıklarının en üst düzeye çıkarılması ve standart hale getirilmesi, liman tesislerine yönelik belirlenecek sektörel kriterlerin tüm limanlarda uygulanarak, belirli standartta hizmet verilmelerinin sağlanmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise imzalanacak protokolün her iki kurum ve ülkenin ulaşımı için hayırlı olmasını diledi.

Böyle bir çalışmada TSE'nin tercih edilmesi nedeniyle teşekkür eden Şentürk, "Biz de sizlerin bu güveninizi boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.

Şentürk, TSE'nin İstanbul Tuzla tesisinin hizmete girmesiyle demiryolları ve denizcilik ile kısmen havacılık sektörlerinin istediği testlerin büyük bölümünün yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bilgin ve Şentürk, Türkiye'de faaliyet gösteren liman tesislerinin işletme standartlarının yükseltilmesi ve çevreye duyarlılıklarının en üst düzeye çıkarılması amacıyla hazırlanan protokolü imzaladı.

Daha sonra Şentürk, Bilgin'e plaket verdi.

KAYNAK: AA