23 kilometrelik yolun maliyeti 1 milyar lirayı aştı

Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan, üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ile 4 viyadük bulunan ve son yapılan değişikliklerle uzunluğu 23 kilometreye çıkarılan Ordu Çevre Yolu projesinin maliyetinin, coğrafi şartlar nedeniyle 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiği bildirildi

23 kilometrelik yolun maliyeti 1 milyar lirayı aştı
23 kilometrelik yolun maliyeti 1 milyar lirayı aştı
GİRİŞ 16.12.2014 14:58 GÜNCELLEME 16.12.2014 14:58

Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan, üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ile 4 viyadük bulunan ve son yapılan değişikliklerle uzunluğu 23 kilometreye çıkarılan Ordu Çevre Yolu projesinin maliyetinin, coğrafi şartlar nedeniyle 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiği bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çevre yolu inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu Çevre Yolu'nun, özellikleriyle Türkiye'nin prestij projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Yılmaz, 23 kilometre yolun yaklaşık yüzde 40'lık bölümünün tünellerle geçildiğini vurgulayarak, yolun yapımında Marmaray, Karadeniz Sahil Yolu önemli projelere imza atmış firmaların görev almasının da Ordulular açısından ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

"Günde 50 santimetre ilerliyor"

Yılmaz, yolun zor bir coğrafya üzerinden ilerlediğini anlatarak, "Daha önce günde 30 metre tünel kazılırken şimdi günde 50 santimetre ilerlenebiliyor." dedi.

Var olan zor şartları göze aldıkları için yolun bitişi konusunda tam tarih vermekten kaçındıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burada bir siyasetin öngördüğü tarih var, bir de coğrafyanın öngördüğü tarih var. Çok şükür ihtilaf para veya başka bir konudan kaynaklanmıyor, sebep sadece coğrafi koşullar. Zor şartlar altında çalışmalar devam ettiği için yolun bitişi konusunda tarih vermekte sıkıntı var. Biz en hızlı şekilde tamamlanması noktasında takiplerimizi devam ettiriyoruz. Bu aşamadan sonra ne kadar zorlarsanız zorlayın, makineler çalışmadığı müddetçe yol açılmıyor. Yanlarına teknik olarak üç makine daha eklemek de mümkün değil. Onun için süreci izlemeye devam edeceğiz."

"Maliyeti 1 milyar 100 milyon lirayı aşıyor"

Yolun maliyetinin daha önce kamuoyu ile paylaştıkların rakamların çok üstüne çıkmaya başladığına işaret eden Yılmaz, 650 milyon rakamının gelinen noktada 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiğini belirtti.

Söz konusu rakamın devasa olduğunu kaydeden Yılmaz, "Düşünün kentte deniz dolgusu yapılarak hayata geçirilen havalimanının maliyeti 270 milyon lira. 300 liradan hesaplasak burası oranın dört katı büyüklüğünde bir yatırım. Bu rakam Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA