TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

"2015 sonrası 4 yıl boyunca seçim yok. Bu, yapısal reformların yapılabilmesi için büyük bir fırsat"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
GİRİŞ 13.12.2014 15:36 GÜNCELLEME 13.12.2014 15:36

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2015'teki genel seçimlerin ardından 4 yıl boyunca seçim olmamasının, yapısal reformlar açısından büyük fırsat olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı'nın açılışında, 2015 yılından ekonomik olarak beklentileri belirlemek üzere toplandıklarını belirtti.

Gelecek yılki genel seçimlerin ardından 4 yıl boyunca seçim yapılmayacağını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu, yapısal reformların yapılabilmesi için büyük bir fırsat" diye konuştu.

Toplantıda gündeme gelecek konu başlıkları hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, tahkim mekanizmasının uygulanması ve mesleki eğitimde odalar ve borsaların nasıl rol alacağının görüşüleceğini ifade etti.

Türkiye'nin 2015 yılı boyunca G20 Dönem Başkanlığını yürüteceğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, B20'nin de iş dünyasının G20'si olduğunu söyledi. G20 dönem başkanlığının, bir yıl boyunca Türkiye'nin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu süreçte Türkiye'de dünya şirketlerinin üst yöneticilerinin (CEO) yer alacağı bir çok toplantı yapılacağını kaydetti.

B20'nin 6 çalışma grubundan birinin Ticaret Çalışma Grubu olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, bu yüzden oda başkanlarından sürece katkı sağlamalarını istedi.

İş adamlarının yurt dışıyla iş yaparken karşılaştıkları engelleri aktarmalarının önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, G20'nin bu tür sorunlara çözüm bulunacak uluslararası anlamda en üst merci olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, G20 Dönem Başkanlığının Türkiye'nin bu zamana kadar yaptığı en büyük organizasyon olduğunu sözlerine ekledi.

TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Ekrem Demirtaş da dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini söyledi. Demirtaş, ziyarette istihdamın üzerindeki vergi yükleri, teşvik sisteminin gözden geçirilmesi, kalkınma ajansları gibi konuları Erdoğan'a ilettiklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

KAYNAK: AA