"Yassıada'yı ülkemize kazandıracağız"

Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak Yassıada'yı Demokrasi Adası olarak yap-işlet-devret modeliyle yapıp ülkemize kazandıracağız" dedi.

"Yassıada'yı ülkemize kazandıracağız"
"Yassıada'yı ülkemize kazandıracağız"
GİRİŞ 12.12.2014 19:20 GÜNCELLEME 12.12.2014 19:21

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'nın Demokrasi Adası'na dönüştürülmesi projesiyle ilgili, "TOBB olarak Yassıada'yı Demokrasi Adası olarak yap-işlet-devret modeliyle yapıp ülkemize kazandıracağız" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 365 oda ve borsa başkanı ile yaptığı istişare toplantısının ardından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ziyaret sırasında ekonomik meseleler hakkında da görüşlerini Erdoğan'a aktardıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, Erdoğan'a yaklaşımı ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Erdoğan'a bir sürpriz de yaptıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak her yıl muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayeleri'nin aslı Dresden, Vatikan kütüphanelerinde. Bu iki hikayenin tıpkı basımını gerçekleştirerek, bunu günümüz Türkçe'sine sadeleştirerek 1. basımını Sayın Cumhurbaşkanımıza sunma fırsatımız oldu" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, ekonomi ile ilgili hangi konu başlıklarının gündeme geldiğinin sorulması üzerine hükümetin açıkladığı ekonomik reform paketine sahip çıkılması, istihdamın üzerindeki maliyet yükünün kaldırılması ile ilgili talepler, önümüzdeki dönemde turizmin itici güç olması, sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi konuların gündeme geldiğini söyledi.

Yassıada'nın "Demokrasi Adası"na dönüştürülmesinde TOBB'un rolünün gündeme gelip gelmediğine yönelik bir soruya Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak Yassıada'yı 'Demokrasi Adası' olarak yap-işlet-devret modeliyle yapıp ülkemize kazandıracağız. Bu kapsamda bir Demokrasi Müzesi olacak. Sivriada'nın da Yassıada'nın da yaşanabilir bir mekan haline gelmesi adına ve idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşlarının anısına, bu adayı yapacağız" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA