Perakendeciler 12 Aralık’ta "Mağazacılar Günü"nü kutlayacak

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ile sektörünün önde gelen dernekleri, tüm dünyada yayılmaya başlayan "12 Aralık Mağazacılar Günü"nü Türkiye’de de kutlayacak.

Perakendeciler 12 Aralık’ta "Mağazacılar Günü"nü kutlayacak
Perakendeciler 12 Aralık’ta "Mağazacılar Günü"nü kutlayacak
GİRİŞ 11.12.2014 13:37 GÜNCELLEME 11.12.2014 13:37

TAMPF Başkanı Vahap Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, federasyon çatısı altında yer alan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) üyelerinin 12 Aralık'ta çeşitli etkinliklerle "Mağazacılar Günü"nü kutlayacağını belirtti.

Küçük, ilk kez 2011’de Hindistan’da kutlanmaya başlanan "12 Aralık Mağazacılar Günü"nün sektör içindeki birlik ve aile duygusunu geliştirip zenginleştireceğini ifade etti. Göz alıcı mağazaları, son teknoloji kasa ve rafları, şahane vitrinleri ya da efsane ürünlerin değil çalışanların büyük markaları büyük marka yaptığını dile getiren Küçük, her yıl ülke ortalamasının üzerinde büyüyen Türk perakende sektörünün elde ettiği bu başarıda en büyük payın çalışanlara ait olduğunu vurguladı.

Küçük, TAMPF olarak 700 binden fazla çalışanı, 100 milyar dolar ciro hacmini ve 59 bin mağazayı temsil ettiklerine dikkati çekerek, Türkiye'deki perakende sektörünün tamamına bakıldığında ise ise 2 milyon çalışan ve 300 milyar dolar ciro ile Türkiye’nin lider sektörü konumunda olduklarını da kaydetti.

KAYNAK: AA