Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"17 Aralık Şeb-i Arus töreninden önce Konya'dan İstanbul'a yüksek hızlı treni uğurlayacağız"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
GİRİŞ 11.12.2014 13:09 GÜNCELLEME 11.12.2014 13:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "17 Aralık Şeb-i Arus töreninden önce Konya'dan İstanbul'a yüksek hızlı treni uğurlayacağız" dedi.

Elvan, Bakanlık toplantı salonundaki Slovakya ile Karayolu Uluslararası Yolcu ve Eşya Taşımacılığı Anlaşması imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Lütfi Elvan, 17 Aralık Şeb-i Arus töreninden önce Konya'dan İstanbul'a yüksek hızlı treni uğurlayacaklarını söyledi.

İran'da yaşanan tır krizine ilişkin olarak da Elvan, daha önce İran tarafına mütekabiliyet çerçevesinde hareket edeceklerini, anlaşmanın da bu yönde olduğunu ilettiklerini ifade etti. İran'ın yıllardır Türk taşımacılardan sınırda ücret aldığını, daha sonra kendilerinin de aynı şekilde İran tırlarından ücret almaya başladıklarını anımsatan Elvan, bu durumun 1,5 ay devam ettiğini belirtti.

İran tarafının daha sonra Türk tırlarının yakıt depolarını mühürlemeye başladığını anlatan Elvan, transit taşımalarda bunu kabul edebileceklerini ancak ikili taşımacılıkta mühürlemenin uygun olmayacağını belirttiklerini kaydetti.

Elvan, İran'ın bunu kabul etmediğini, bunun üzerine sınırda araç kuyruklarının oluşmaya başladığını söyledi. Daha sonra İran'ın mühürlemeden vazgeçip eski uygulamaya dönmeye teklif ettiğini, kendilerinin de bunu kabul ettiğini dile getiren Elvan, şu anda iki ülkenin de tırlardan ücret aldığını ifade etti. Dün itibariyle sınırda tır geçişlerinin hızlandığını belirten Elvan, 495 tırın Türkiye'den İran'a geçiş yaptığını bildirdi.

Bakan Elvan, iki tarafta da tır kuyruğunun azaldığını, birkaç gün içinde tamamen kuyruğun bitmesini beklediklerini belirterek, sorun kalıcı olarak çözülene kadar uygulamanın devam edeceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. fakat sabotaj vs. bunlara çok dikkat edilmeli bence. bu günlerde petrol ve petrol ürünleri ucuzluyor; petrol ve gaz boruları patlıyor/yanıyor. gaza çeşitli daha ucuz maddelerın karıştırıldığı söyleniyor buna benzer çeşitli spekülasyon veya gerçekler. hem yönetici, hem de esnaf ve vatandaş olarak dürüst olalım kardeşim. bu işler çocuk oyuncağı değil hak-hukuk meselesidir. ben yaptım oldu, bitti değil; herkesin bu hususlarda sorumluluğu, dolayısıyla da görülecek/verilecek hesabı vardır(ya bu dünyada, ya da ahirette). ben dünyada olmasını isterim doğrusu.
    Cevapla