Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu, Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ile LGM Havalimanı İşletmeleri AŞ'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulu kararları
Rekabet Kurulu kararları
GİRİŞ 08.12.2014 11:47 GÜNCELLEME 08.12.2014 11:47

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneğinin yürüteceği pazar araştırması neticesinde elde edilecek sonuçların kamu ile paylaşılması uygulamasına menfi tespit belgesi verildi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin hisselerinin iki aşamada toplam yüzde 21,44’ünün Euro Efes S.a r.l. tarafından devralınması suretiyle şirketin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

LPD Holding AŞ'nin yüzde 49 hissesinin LeasePlan Corporation N.V. tarafından Doğuş Grubu'ndan devralınması işlemine izin verildi.

Cutrale Grubu ve Safra Grubunun birlikte kontrol ettikleri Cavendish Global Ltd. tarafından devralınması suretiyle, Chiquita Brands International Inc’in ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

International Finance Corporation ve International Finance Corporation’ın kontrolünde bulunan IFC Global Infrastructure Fund tarafından yüzde 30 hissesinin devralınması suretiyle Gama Enerji AŞ'nin, Gama Holding AŞ ve International Finance Corporation ortak girişimine dönüştürülmesi işlemine izin verildi.

CBPE Capital LLP tarafından kontrol edilen Warwick International Holdings Ltd’nin hisselerinin Berskshire Hathway Inc. tarafından kontrol edilen Lubrizol Advanced Materials Europe BVBA tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Kurul ayrıca, Limak İnşaat ve Sanayi Ticaret AŞ, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ ve Malaysia Airports Holdings Berhad’ın ortak kontrolündeki İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ile LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm AŞ'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından, iştiraki Malaysia Airports Cities Sdn Bhd aracılığıyla devralınması işlemine izin verdi.

KAYNAK: AA