TPAO'dan petrol işletme ruhsatı için başvuru

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır sınırları içindeki ruhsat sahasında keşfedilen petrollü araziyle ilgili petrol işletme ruhsatı için başvurdu.

TPAO'dan petrol işletme ruhsatı için başvuru
TPAO'dan petrol işletme ruhsatı için başvuru
GİRİŞ 08.12.2014 10:23 GÜNCELLEME 08.12.2014 10:23

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, TPAO, Diyarbakır'da sahip bulunduğu AR/TPO/3211 hak sıra numaralı petrol arama ruhsat sahasında keşfedilen petrollü araziyle ilgili ARİ/TPO/K/L44-c4-1 paftasında petrol işletme ruhsatı almak için 21 Ekim'de müracaatta bulundu.

TPAO, Batman'da sahip olduğu ARİ/TPO/779 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında 2 TP-3 ve AP2 Üretim Kampı arası yer altı petrol ve gaz boru hattı ile Batıraman-422 lokasyon sahasının yapılması için gerekli olan ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Batman 3. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı alınan Batman'ın Merkez ilçesi Tilmis (Recepler) Köyü'ndeki 254 numaralı parselin 5 bin 198,37 metrekare (irtifak hakkı), 3 bin 616,93 metrekare (mülkiyet) kısmı olmak üzere toplam 8 bin 815,3 metrekarelik arazinin istimlakine karar verilmesi için 6 Kasım'da müracaat etti.

Era Enerji, Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Ticaret Limited'in Aksaray, Niğde ve Konya sınırları içinde sahip bulunduğu AR/ERA/5125 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatındaki yüzde 100 hissesinin tamamının, ABE Era Petrol Doğal Gaz Maden AŞ'ye bütün hak ve vecibeleriyle devlete hiçbir mükellefiyet tahmil etmemesi şartıyla devredilmesine karar verildi.

Uğur Yan Sanayi ve Yer Altı Ürünleri Üretim Pazarlama Limited Şirketi'nin Çanakkale ve Tekirdağ sınırları içinde sahip bulunduğu AR/UYS/5103 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatındaki yüzde 100 hissesinin tamamının, Summa Uğur Era Enerji Petrol Madencilik İnşaat AŞ'ye bütün hak ve vecibeleriyle devlete hiçbir mükellefiyet tahmil etmemesi şartıyla devredilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA