Sokaklar daha ucuza aydınlanacak

Türkiye'de sokaklar daha verimli aydınlanacak.

Sokaklar daha ucuza aydınlanacak
Sokaklar daha ucuza aydınlanacak
GİRİŞ 07.12.2014 11:30 GÜNCELLEME 07.12.2014 15:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'de genel aydınlatmaya yönelik elektrik enerjisi tüketimi, mevcut armatürlerin verimli armatürlerle değiştirilmesiyle 2019'a kadar yüzde 40 düşecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlenen verilere göre, Türkiye'de 2013 yılında toplam 3 milyar 751 milyon 401 bin kilovatsaat elektrik enerjisi tüketen mevcut aydınlatma direklerindeki armatürler, daha verimlileriyle değiştirilecek. Böylece, Türkiye'nin 2019 yılında sokak aydınlatmasına harcayacağı elektrik miktarı 2 milyar 251 milyon kilovatsaate düşecek.

Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılda mevcut aydınlatma sistemlerinin elektrik tüketimi verimli armatürlerle değiştirilerek en az yüzde 40 tasarruf sağlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji verimliliğini, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesi, endüstriyel işletmelerde de üretim kalitesi ve miktarı düşmeden birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılması olarak tanımlıyor.

Bakanlık, enerji verimliliği çalışmaları ile Türkiye'nin enerji yoğunluğunun 2023 yılına kadar, 2011 yılına göre en az yüzde 20 azaltılmasını hedefliyor. Ayrıca enerji verimliliğinin Türkiye ekonomisine toplam 65 milyar lira katkı sağlayacağı öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • yazık 9 yıl önce Şikayet Et
    almayda ğüneşmi var ama nerde ise enerjisinin tamanını ğüneşten alıyor yüzde yetmişini biz hala armatör falan diyoruz yapınn ğüneş enerji panalini bedavaya aydınlansın ama olmaz ülke insanının derisi yüzülecek o ğüneşler boşa ğidecek neremiz doğruki zaten oramızda doğru olsun
    Cevapla
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    gece güneş yokki...gündüz 1000'lerce akü bulup şarj etsen yine de güneş enerjisini gece kullanamazsın...sokak aydınlatmaları el feneri değildir pille de çalışmaz
    Cevapla