TPAO'nun ithal malzeme satışına yeni düzenleme

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ithal edilen matkap, boru tip malzemeleri Genel Müdürlük onayıyla piyasaya satabilecek.

TPAO'nun ithal malzeme satışına yeni düzenleme
TPAO'nun ithal malzeme satışına yeni düzenleme
GİRİŞ 05.12.2014 11:16 GÜNCELLEME 05.12.2014 11:16

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının, Mal ve Hizmet Satım ve Değerlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Önceki düzenlemede, yurt dışından ithal edilen matkap, boru tip (casing, tubing, drillpipe, drillcollar ve benzerlerinin) malzemelerin satışı için öncelikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına sorulması gerekirken, değişiklikle söz konusu malzemeler Genel Müdürlük oluru alınarak piyasaya satılabilecek. Talep olmaması durumunda ise Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) satılacak. Sözü edilen malzemelerin dışındakiler, öncelikle ilgili olabilecek kamu kurum ve kuruluşlarına sorulacak.

Talep edilenler ilgili kurumlara Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen deklase fiyatı veya daha fazla olması halinde ilgili kurumla anlaşmaya varılan fiyat üzerinden satılacak, talep olmayanlar ise doğrudan MKEK'e veya Genel Müdürlük oluru alınarak ihale yöntemleri uygulanıp piyasaya satışa sunulacak.

KAYNAK: AA