İran'da "helal turizm"

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sultanifer: - "İran'da helal turizm kapsamında kadın turistler için özel eğlence imkanları arttırılırsa ülkemiz bu alanda dünyanın merkezi olacaktır"

İran'da "helal turizm"
İran'da "helal turizm"
GİRİŞ 04.12.2014 17:41 GÜNCELLEME 04.12.2014 17:41

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer, "İran'da helal turizm kapsamında kadın turistler için özel eğlence imkanları arttırılırsa ülkemiz bu alanda dünyanın merkezi olacaktır" dedi.

İranlı Öğrenciler Ajansı İSNA’nın haberine göre, Sultanifer, Gülistan eyaletinin yönetim merkezi Gürgan şehrinde bir otelin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkesinin turizm potansiyelini değerlendirdi.

Ülkede "inanç turizmine özen gösterilmesi" gerektiğini vurgulayan Sultanifer, "Bu kapsamda İran, helal turizmin ilgi odağıdır. Biz, bu alanda çok iyi potansiyele sahibiz. Eğer kadınlara yönelik eğlence olanakları ve aktiviteleri artırırsak ülkemiz 'helal turizmin' odağı olacaktır" diye konuştu.

"20 milyon turiste ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz"

Ülkede 2025 yılına kadar 400 otel inşa ederek yılda 20 milyon turisti ağırlamayı planladıklarını dile getiren Sultanifer, şöyle devam etti:

"Ülke genelinde yalnızca bin 60 otel hizmet veriyor. Bu otellerin sadece 130'u 4 ve 5 yıldızlı oteller. Önümüzdeki 3-4 ay içinde 7 ila 10 adet, 5 yıldızlı otelin temeli atılacak."

İran'ın farklı turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Sultanifer, "İran'ın, dünyadaki turizm gelirlerinden yüzde 3'e sahip olması gerekirken, 2013 yılında bu paydan sadece yüzde 0,50'sini almıştır" ifadesini kullandı.

"Yaptırımlar, turizmi engelledi"

Aynı zamanda İran Kültür Mirasları, El Sanayi ve Turizm Kurumu Başkanı olan Sultanifer, "Yaptırımların ülke turizmini olumsuz yönde etkilediğine değinerek, şunları kaydetti:

"ABD ve Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle diğer ülkelere uçuşlar konusunda pek çok sorunla karşı karşıyayız. Bundan dolayı ülkedeki uçak filosunun yüzde 40'ı durma noktasında. Bazı şehirlere doğrudan uçak seferleri yapılmamakta."

KAYNAK: AA