İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faiz oranını değiştirmeyerek tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tutmaya devam kararı aldı.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi
İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi
GİRİŞ 04.12.2014 15:02 GÜNCELLEME 04.12.2014 15:02

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun 5-6 Kasım tarihli toplantısının tutanaklarında, kurulun yedi üyesinin yüzde 0,5 olan politika faizini aynı seviyede tutmak, iki üyenin ise faizlerin 0,25 baz puan artırılması yönünde oy kullandığı açıklanmıştı.

Kurul üyelerinden Ian McCafferty ve Martin Weale’nin faiz oranlarının artırılmasından yana oy kullandığı ifade edilmişti.

Tutanaklarda risk dengesinin görünümüne ilişkin kurul içerisinde görüş ayrılıkları bulunduğu, bu görüş ayrılıklarının bir kısmının İngiltere'nin büyümesinde yaşanabilecek bir zayıflamayı temel aldığı belirtilmişti.

Gözler 2015'in bahar aylarında

İngiltere Merkez Bankası, 2009 yılından beri politika faizini tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tutmaya devam ediyor. Ağustos ayında İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklanan tutanaklarında, faiz konusunda ilk kez görüş ayrılıkları yaşandığı görülmüştü.

Eylül ayındaki para politikası toplantısında ise kurul üyeleri faiz artırımı kararı konusunda bir kez daha bölünmüştü. Söz konusu toplantı tutanaklarına göre, kurulun iki üyesi faiz artırımına sıcak bakarken, diğer yedi üye faizlerin artırılmaması yönünde oy kullanmıştı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, daha önceki konuşmalarında, olası faiz artışının kademeli şekilde yapılacağını vurgulayarak, önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında faizlerin artırılabileceğine işaret etmişti.

KAYNAK: AA