EPDK kararları

Kurul, İstanbul Anadolu Yakası EDAŞ, Fırat EDAŞ, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ, ÇORUH EDAŞ, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım AŞ ile Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin "Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Düzenlemeye Esas Yatırım Harcamalarının Belirlenmesi ve Gerçekleşmesinin İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar"ın revize edilmesini kararlaştırdı

EPDK kararları
EPDK kararları
GİRİŞ 03.12.2014 10:52 GÜNCELLEME 03.12.2014 10:52

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (EPDK), İstanbul Anadolu Yakası EDAŞ, Fırat EDAŞ, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ, ÇORUH EDAŞ, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım AŞ ile Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin "Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Düzenlemeye Esas Yatırım Harcamalarının Belirlenmesi ve Gerçekleşmesinin İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar"ın revize edilmesi kararlaştırıldı.

Resmi Gazetedeki ilanlara göre, EPDK, 1 Nisan 2014-31 Mart 2015 tarihlerinde uygulanmasına karar verdiği depolama tarifelerinin, güncellenme yöntemi kullanılarak 1 Nisan 2015-31 Mart 2016 arasında uygulanmasına devam edilmesini kararlaştırdı.

Erciyes Gaz San. ve Tic. AŞ'ye ait LPG-TİM/790-55/05115 numaralı LPG Tüpü İmalatı Lisansını sona erdiren Kurul, İstanbul Anadolu Yakası EDAŞ, Fırat EDAŞ, Gediz Elektrik Dağıtım AŞ, ÇORUH EDAŞ, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım AŞ ve Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin "Elektrik Piyasası Dağıtım Sistemi Düzenlemeye Esas Yatırım Harcamalarının Belirlenmesi ve Gerçekleşmesinin İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar"ı revize edildi.

EPDK, 1 Nisan 2014-31 Mart 2015 tarihlerinde uygulanmasına karar verdiği depolama tarifelerinin, güncellenme yöntemi kullanılarak 1 Nisan 2015-31 Mart 2016 arasında uygulanmasına devam edilmesini kararlaştırdı.

Elektrik Piyasasında Gelir ve Tarife Düzenlenmesi Kapsamında Düzenlemeye Tabi Unsurlar ve Raporlamaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ eki tabloları onaylayan EPDK, halihazırda TEİAŞ tarafından yürütülen piyasa işletim faaliyeti EPİAŞ tarafından devralınacağından Piyasa İşletim Gelir Gereksinimi için herhangi bir belirleme yapılmamasına, konuya ilişkin tarife hesaplamalarının EPİAŞ’ın faaliyete geçmesi sonrasında yürütülmesine ve 2014 yılı için belirlenen piyasa işletim ücretinin sabit ve değişken bileşenlerine TÜFE oranında artış sağlanarak oluşacak bedellerin EPİAŞ'ın piyasa işletim faaliyetini devralınacağı tarihe kadar TEİAŞ tarafından elde edilmesinin devam edilmesine karar verdi.

Kurul, Aksa Malatya Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi’nin 2012-2016 yılları arası perakende satış tarife hesaplamalarına esas 2014 yılı başı Baz Varlık Tabanını 28 milyon 637 bin 812 lira olarak belirlendi. Şirketin tarife uygulama dönemi öngörülen şebeke yatırım tutarı tavanları da belirlendi.

KAYNAK: AA