Growtech Fuarı alım heyeti programı

Growtech Fuarı çerçevesinde 6 ülkeden 35 ithalatçı firma ile 50'nin üzerindeki ihracatçı firma iş görüşmesi gerçekleştirdi

Growtech Fuarı alım heyeti programı
Growtech Fuarı alım heyeti programı
GİRİŞ 02.12.2014 11:30 GÜNCELLEME 02.12.2014 11:30

Growtech Eurosia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Fuarı) çerçevesinde, 6 ülkeden 35 ithalatçı firma ile bölgeden 50'nin üzerindeki ihracatçı firma iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından düzenlenen alım heyeti programının açılışında konuşan BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Growtech Fuarı'nın tarım sektörünün bütün aktörleri için bir buluşma platformu oluşturduğunu söyledi.

Bahar, tohumculuk, fidecilik, örtü altı sebzecilik, modern meyvecilik, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma ve ambalajlama konularında tarım sektörünün en son ürün ve hizmetlerini bir araya getirecek fuarın, sektörün gelişimine büyük katkı sağladığını kaydetti.

İhracatın artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, yeni pazarlar bulunması amacıyla alım heyeti programları düzenlendiğini vurgulayan Bahar, bugünkü alım programının da ihracata önemli katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Programda daha sonra 6 ülkeden 35 ithalatçı firma temsilcileri, iş görüşmesi yaptı.

KAYNAK: AA