TC Kimlik No İle SGK SSK hizmet dökümü sorgulama

SSK ve SGK hizmet dökümünü TC Kimlik No ile almak isteyen çalışanlar, internet üzerinde TC Kimlik No ile SSK ve SGK hizmet dökümü görebilir.

TC Kimlik No İle SGK SSK hizmet dökümü sorgulama
TC Kimlik No İle SGK SSK hizmet dökümü sorgulama
GİRİŞ 02.12.2014 15:18 GÜNCELLEME 02.12.2014 15:18

SGK bünyesinde yer alan online hizmetler sayesinde SGK ve SSK borç sorgulama ile çalışanlar TC Kimlik Numaraları ile SGK ve SSK borçlarını sorgulayabilmekte, işverenler ise bu sistem sayesinde online olarak borcu yoktur belgesi alabilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışanlar ve işverenler için online olarak pek çok hizmet sunmaya devam ediyor. Sunulan bu hizmetler arasından çalışanlar için SGK-SSK borç sorgulama ve ayrıca işverenler için SGK e-borcu yoktur belgesini online olarak görüntüleme imkanı sunuyor. Çalışanların ve işverenlerin bu borç sorgulama işlemleri ile SGK kayıtlarında ne durumda olduklarını öğrenmeleri mümkün. Ayrıca işverenler bu işlemler ile SGK kayıtlarına ve ödedikleri prime göre mali durumlarını da kolaylıkla takip edebilir ve yıllık ve aylık bazda pek çok veriye ulaşabilirler.

SGK borç sorgulama

SGK'nın internet üzerinden sunduğu hizmetlerden biri olan borç sorgulama hizmeti, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Sigortalı olarak çalışan kişiler borç sorgulama hizmeti sayesinde iş yerlerinden ne kadar alacakları olduğunu kolaylıkla öğrenebilirler. Borç sorgulama işlemini yapmak için tek yapılması gereken https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresine girerek gerekli kimlik bilgileriyle giriş yapmak ve SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek.

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SGK tarafından verilen borcu yoktur belgesini işverenler ve iş yeri sahipleri internet üzerinden kolaylıkla alabilirler. Ayrıca bu sayfa sayesinde SGK üzerinden çalışanlarına olan borçlarını da sorgulayabilirler işverenler. İşveren kurum ve kişiler için oldukça önem taşıyan borcu yoktur belgesini almak için tek yapmaları gereken https://uyg.sgk.gov.tr/EBorcuYoktur5510/amp/loginldap adresinde şifreleri ve kullanıcı adları ile giriş yapmak ve SGK borç sorgulayarak, SGK borcu yoktur belgesini almak. Ayrıca bu sayfa sayesinde hangi aylarda ne kadar prim ödediğinizi ve brüt kazancınızı da öğrenebilir, yıllık bazda bunları kontrol edebilirsiniz.

SGK SSK Nedir?

SSK, SGK’ nın 4A sigorta koluna bağlı kişilere denilmektedir. Bir işveren tarafından SGK’ ya bağlı olarak çalıştırılan kişilere SSK’ lı kişiler adı verilmektedir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmekteyiz. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmek bize önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlamaktadır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin güvenli ve hızlı olması çok önemlidir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi SGK’ nın resmi sitesi üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz. Bu anlamda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SSK ile ilgili yapabileceğimiz pek çok işlem vardır. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini de SGK’ nın resmi sitesinden yapabilirsiniz. SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile SSK ilk işe giriş tarihi öğrenme, SGK SSK sicil numarası öğrenme gibi işlemlerimizi de yapabiliriz. Ayrıca çalıştığımız yerde ne zaman işe girdiğimizi ya da ne zaman işten çıktığımızı, işyerinde yatırılan SGK SSK prim miktarını öğrenme ve toplam SGK SSK prim miktarını öğrenme gibi pek çok işlemimizi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde kolayca öğrenebiliriz. Bu yazımızda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır bu konuyu detaylı bir şekilde anlatacağız.

SGK SSK No Öğrenme İşlemi

SGK SSK numarası, SSK ile ilgili pek çok konuda bilgilerinize ulaşmanız gerekli olan bir numaradır. SGK SSK’ ya bağlı bulunan tüm vatandaşlara SSK sicil numarası verilmektedir. SSK sicil numarasını öğrenmenin iki farklı yolu bulunmaktadır. SGK SSK numarasını öğrenmenin ilk yolu E-SGM uygulamasını kullanarak şifresiz olarak işlem yapmaktır. SGK SSK no öğrenmenin bir diğer yolu ise E-Devlet şifresi ile SGK SSK no öğrenme işlemidir. E-SGM uygulamasını kullanarak SGK SSK no öğrenmek için E-SGM sitesine giriş yapılması gereklidir. SGK’ nın resmi sitesinden E-SGM uygulamasına giriş yapıldıktan sonra uyruk, T.C kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, cilt numarası, doğum yılı gibi gerekli olan bilgileri girerek SGK SSK no öğrenme işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet uygulaması üzerinden SGK SSK no öğrenme işlemi için E-Devlet sistemine giriş yaparak şifre ve T.C kimlik numarası bilgileri ile SGK SSK no öğrenme işleminizi kolayca yapabilirsiniz.

SGK SSK Prim Sorgulama İşlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu’ na (SGK) SSK primi ödemelerinizi internet üzerinden yapabiliriz. SGK SSK hizmet dökümü alarak SGK SSK prim sorgulama işlemimizi yapabiliriz. SGK SSK prim sorgulama işlemini de aynı şekilde E-SGM uygulamasını kullanarak şifresiz olarak ve E-Devlet sistemi üzerinden de şifreli olarak iki farklı şekilde yapılabiliriz. E-SGM uygulamasına SGK’ nın kendi resmi sitesinden erişebilirsiniz. E-SGM uygulamasını kullanarak SGK SSK prim sorgulama işlemini yapabilmek için hiçbir şifreye ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu şekilde SGK SSK ile tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabiliriz. SGK SSK prim sorgulama işlemi için E-SGM uygulamasına giriş yapıldıktan sonra gerekli olan kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. SGK SSK bilgileri için gerekli olan bilgileri girdikten sonra Hizmet Bilgisi sekmesinden Hizmet Bilgisi 4A seçeneğinden kolayca öğrenebilirsiniz. SGK SSK prim sorgulama işlemini yaparak emeklilik hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

SGK SSK prim sorgulama işlemini E-Devlet üzerinden yapmak isteyen kişilerde öncelikle bir E-Devlet şifresi edinerek işlem yapabilirler. E-Devlet uygulamalarını açtıktan sonra T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifresini girerek SGK SSK ile ilgili tüm işlemlerinizi bu şekilde yapabilirsiniz.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN