Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu, Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri, Kemerköy Liman Sahası ve bağlantılı varlıkların Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ ve Kemerköy Liman Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulu kararları
Rekabet Kurulu kararları
GİRİŞ 01.12.2014 11:53 GÜNCELLEME 01.12.2014 11:53

Rekabet Kurulu kararları, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, CMA CGM S.A. ve Botros&Levante Taşımacılık tarafından, ortak girişim kurulması işlemine bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.

URYAD Radyo Dinleme Hizmetleri Organizasyon Tanıtım ve Yayıncılık AŞ'nin dinleyici oranları ölçüm hizmetlerinin temini ve bu hizmetlerin abone sözleşmesi kapsamında abonelere iletilmesine ilişkin faaliyetlerine menfi tespit belgesi verildi.

Gama Görüntüleme ve Tedavi Hizmetleri AŞ'nin kontrolünün aşamalı olarak MNT Tanı ve Tedavi Merkezleri AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Genyapı AŞ tarafından Antalya'da işletilen altı süpermarketin Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Bertarelli Aile Grubu'nun, Montagu Private Equity LLP ve Starting Luxco S.a.r.l. ile ortak kontrolüne sahip olduğu Euromedic International B.V. üzerinde, Black Mountain S.a.r.l. aracılığı ile tek kontrol elde etmesine ilişkin devralma işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri, Kemerköy Liman Sahası ve bağlantılı varlıkların IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding AŞ ve Limak Holding AŞ'nin ortak kontrolündeki Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ ve Kemerköy Liman Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verildi.

Radore Veri Merkezi Hizmetleri AŞ'nin yüzde 57 hissesinin İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Total S.A’nın yapışkanlar ve dolgu malzemeleri alanlarında faaliyet gösteren iştiraklerinin Arkema S.A. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

CJSC Novokuibyshevsk Petrochemical Company'nin kontrolünün OJSC Oil Company Rosneft tarafından LLC RN-Refining kanalıyla devralınması işlemine izin verildi.

STFA Yatırım Holding AŞ'nin Grace Yapı Kimyasalları AŞ'de bulunan belirli oranında ve ortak kontrol sağlayan hisselerinin Construction Products Dubai, Inc. tarafından devralınması sonucu Grace Yapı Kimyasalları AŞ'nin tek kontrolünün Construction Products Dubai, Inc.’e geçmesi işlemine izin verildi.

KAYNAK: AA