15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda ziyaretçilere farklı sektörlerden geniş ürün yelpazesi sunulurken, dünya ülkelerinin sergilediği kültürel ve tasarım ürünleri ilgi odağı oldu

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı
15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı
GİRİŞ 29.11.2014 16:18 GÜNCELLEME 29.11.2014 16:18

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yarın sona erecek 15. Uluslararası Fuarı'nda, teknolojiden eğitime, gıdadan tekstile, el sanatlarından kişisel bakıma ve makine endüstrisinden bilgi teknolojilerine kadar ziyaretçilere farklı alanlarda birçok ürün sunuldu.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu fuarda, tasarım ve sektörel olarak çeşitlilik içeren ürünler, üretildikleri ülkenin kültürel özelliklerini yansıtmasıyla da ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Filistin ve Nijerya'dan gelen fuar katılımcılarının sergilediği el yapımı deri çanta ve ayakkabılar, tasarım takılar, yöresel kıyafetler ve süs eşyaları katılımcıların beğenisini kazandı.

Ahşap hat, seramik, çini, sedef süsleme, modern hat ve kemik süsleme tabloların yer aldığı fuarda, UNESCO Dünya kültürel miras listesine girmeye hak kazanan ebru sanatı çalışmalara da yer verildi.

Teknolojik yeniliklerin sergilendiği High-Tech Port, fuarın en çok ilgi çeken bölümlerinden olurken, Mescid-i Aksa maketi ve şadırvan gibi görsel şölen sunan ürünler ziyaretçilerin fotoğraf çekme yarışına girmeleriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Fuar, ilklere sahne oldu

Fuarda, ilk kez beğeniye sunulan ürünler de yer alırken, birçok ürün de yeni versiyonuyla katılımcıların karşısına çıktı.

Yüzde 100 yerli üretim ahşap kapılar fuarda ilk kez sergilenen ürünler arasında bulunurken, katılımcı bir firmanın beton karıştırma ve aktarma makinası da yeni versiyonuyla ziyaretçilerin karşısına çıktı. İlk Türk yapımı Milli Piyade Tüfeği MPT-76 de fuarda tanıtılırken, insansız hava aracı, radar sistemleri, yerli tramvay ve yerli yarış arabası gibi ürünler beğeni topladı.

Gümüş ve altın suyuyla kaplanmış termoslar, güzellik ürünleri ve tekstil ürünlerinin sergilendiği standlar bayan ziyaratçilerin tercihinde ilk sırayı alırken, oyuncak ve oyun alanları da çocukların en uğrak yeri oldu.

Fuarda ayrıca, mesleki eğitim gören engelli öğrenciler tarafından yapılan ahşap yakma, yağlı boya resimler, keçeden yapılmış magnetler ve braille baskı gibi çalışmalarda yer aldı.

KAYNAK: AA