Bandırma’da havalar düzeldi, balık fiyatları yarı yarıya düştü

Bandırma ilçesinde havaların düzelmesiyle birlikte balık fiyatları düşüşe geçti.

Bandırma’da havalar düzeldi, balık fiyatları yarı yarıya düştü
Bandırma’da havalar düzeldi, balık fiyatları yarı yarıya düştü
GİRİŞ 29.11.2014 11:34 GÜNCELLEME 29.11.2014 11:34

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Üreticiler Birliği Başkanı Nihat Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mermara Denizi'nde bir haftadır esen sert rüzgarların ardından havaların düzelmesi hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindirdiğini söyledi.

Havaların düzelmesinin ardından balıkçıların ağlarının dolduğunu, vatandaşların ucuz balık yemeğe başladığını dile getiren Işık, "Balık bol olunca fiyatları da yarı yarıya düştü. Böyle giderse fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz" dedi.

Bandırmalı balıkçılardan Ali Çakıroğlu da havaların düzelmesiyle daha önceden kilosunu 15 liradan sattıkları hamsinin 7 lira, 20 liradan sattıkları tekir ve sarıkanatın 10 lira, 10 liradan sattıkları sardalyanın 5 lira, 12 liradan sattıkları istavritin 8 lira ve tanesini 20 liradan sattıkları palamudun ise 15 liraya kadar düştüğünü belirtti.

Bu yıl denizlerde bol balık olduğuna dikkati çeken Çakıroğlu, "Hatta 1990’lı yıllardan bu yana en bereketli sezonumuzu yaşıyoruz. Sardalya, palamut, sarıkanat, lüfer, hamsi, istavrit çok bol. Geçen yıl hiç görülmeyen tekir bile bu yıl tezgahlarımızı süsledi” diye konuştu.

KAYNAK: AA