Bursa'da 7 ülkeden temsilcilerle iş buluşması

İstanbul'da, CNR Expo'da düzenlenen 15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na katılan yabancı iş adamlarından yaklaşık 80'i, Bursa'da ikili görüşmelere katıldı

Bursa'da 7 ülkeden temsilcilerle iş buluşması
Bursa'da 7 ülkeden temsilcilerle iş buluşması
GİRİŞ 28.11.2014 17:29 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:29

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İstanbul'da, CNR Expo'da düzenlenen 15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na katılan yabancı iş adamlarından yaklaşık 80'i, Bursa'da ikili görüşmelerde bulundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, odanın hizmet binasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrarlı bir dönemde büyümeye devam ettiğini ve yabancı ülkelerle iş birliklerini her geçen gün artırdığını söyledi.

Türkiye'nin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini hatırlatan Duran, şunları kaydetti:

"35 bin üyemizle Türkiye'nin en büyük Ticaret ve Sanayi Odası konumunda bulunmaktayız. Kentimizi 2023 hedeflerine taşıyacak çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Firmalarımızın ticaret hacmini artırmaya yönelik ikili iş görüşmelerini önemsiyoruz. BTSO, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından organize edilen iş görüşmelerinin, kent ekonomisine büyük katkılar getirmesini temenni ediyorum."

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni de 15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında 123 ülkeden 7 bin 500 iş adamının Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Çepni, 25 Kasım'da başlayan görüşme trafiğinin sürdüğünü ifade ederek, "MÜSİAD Bursa Şubesi olarak iki yıl önce başlattığımız, yurt dışından gelen misafirlerimizin en azından bir bölümünü Bursa'da ağırlama projemizi bu sene tekrar hayata geçirdik" dedi.

Yabancı heyet üyelerine Bursa ziyareti için teşekkür eden Çepni, "Bu yılki fuarımızın teması; 'İşler değişecek, dünya değişecek.' Bunu destekleyen paradigma kayması, yeni finansal eğilimlerle de iş dünyasının yeni finans modellerinin oluşması için çok ciddi bir arayışa girdik. Umarım bu görüşmeler, işlerimizin değişmesine ve ardından dünyanın değişmesine vesile olur" diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Bosna Hersek, Lübnan, Kazakistan ve Bahreyn'den gelen yaklaşık 80 iş adamı, daha sonra Bursalı iş adamlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA