Dış ticaret istatistikleri

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: - “Son dönemde başta Irak ve Rusya olmak üzere ticaret yaptığımız ülkelerdeki olumsuz gelişmeler, ne yazık ki ihracatta istediğimiz performansa ulaşmamızı engelliyor“

Dış ticaret istatistikleri
Dış ticaret istatistikleri
GİRİŞ 28.11.2014 14:09 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:09

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, son dönemde başta Irak ve Rusya olmak üzere ticaret yapılan ülkelerdeki olumsuz gelişmelerin ihracatta istenilen performansa ulaşılmasını engellediğini bildirdi.

Zeytinoğlu, dış ticaret rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yıllık ihracattaki artışın yüzde 5,3 olduğunu belirterek, yıl sonunda 160 milyar doları geçeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Dolar/avro paritesinin avro aleyhine gelişmesi ve emtia fiyatlarındaki düşüşün performansı etkilediğini savunan Zeytinoğlu, “Ayrıca son dönemde başta Irak ve Rusya olmak üzere ticaret yaptığımız ülkelerdeki olumsuz gelişmeler ne yazık ki ihracatta istediğimiz performansa ulaşmamızı engelliyor. Bir evvelki aya göre ihracatın gerilemesine rağmen ekimdeki artışı olumlu değerlendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL