TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Vergi borçlarının yapılandırılmasında başvuru süresi 3 ay uzatılmalı"

TESK Genel Başkanı Palandöken:
TESK Genel Başkanı Palandöken:
GİRİŞ 28.11.2014 08:47 GÜNCELLEME 28.11.2014 08:47

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi borçlarının yapılandırılmasında başvuruların 1 Aralık'ta biteceğini belirterek, başvuru süresinin 3 ay daha uzatılmasını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, başvuruların bitimine iki gün kala 20 milyar liraya yakın borcun yeniden yapılandırıldığını kaydederek, “Sürenin uzatılması halinde bu rakamın çok daha yükselmesini bekliyoruz. Sürenin uzatılması ile hem devletimiz alacağını tahsil edecek hem de esnaf ve sanatkarımız rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Esnaf ve sanatkar devlete olan borçlarını ödemede son derece hassas olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu yapılandırma esnafımız için de önemli bir fırsattır. Bu vesile ile hem devletimiz kamu alacaklarını tahsil etmekte hem de esnafımız borçlarını düşük faizle ve 3 yıla varan taksitlerle ödeme imkanına kavuşmaktadır. Dolayısıyla yapılandırmadan en yüksek verimin alınabilmesi için sürenin 3 ay daha uzatılması gerekmektedir. Bunun içinde Bakanlar Kurulu yetkilidir. İlk toplantıda süre mutlaka uzatılmalıdır. Esnaf ve sanatkarımızın ödeme gücü olsaydı, bu vergi borçları birikmez ve bu hale gelmezdi. İmkansızlıklar sebebiyle yeniden yapılandırma talep etmeyen mükelleflere biraz daha süre verilerek 3 ay daha başvurular uzatılmalıdır."

KAYNAK: AA