Gaziantep ihracattaki başarısını eğitimle sürdürecek

GTO Başkan Yardımcısı Kara: "Bugün ticaret ve sanayide ne kadar gelişmiş olursak olalım, eğitim konusunda yatırım yapmadığımız sürece bu başarımızı uzun vadede korumamız mümkün olmayacak"

Gaziantep ihracattaki başarısını eğitimle sürdürecek
Gaziantep ihracattaki başarısını eğitimle sürdürecek
GİRİŞ 27.11.2014 14:09 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:09

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkan Yardımcısı Bilal Kara, "Bugün ticaret ve sanayide ne kadar gelişmiş olursak olalım, eğitim konusunda yatırım yapmadığımız sürece bu başarımızı uzun vadede korumamız mümkün olmayacak" dedi.

Kara, meclis başkanı Ali Yener başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ekonomi ve sanayi alanında yaptığı atılımların takdirle karşılandığını söyledi.

Ancak bu başarının eğitim konusunda istenilen seviyede sağlanamadığını aktaran Kara, kaliteli eğitimin sağlanması halinde ihracat ve üretimdeki başarının daha uzun vadeye yayılabileceğini vurguladı.

Gaziantep'in eğitimde ve üniversite sınavı başarı sıralamasında Türkiye sıralamasının gerilerinde yer aldığına işaret eden Kara, şöyle konuştu:

"Bu noktada hepimiz şapkamızı önümüze koymalı ve 'elimizden ne gelir?' diye düşünmeliyiz. Bugün ticaret ve sanayide ne kadar gelişmiş olursak olalım, eğitim konusunda yatırım yapmadığımız sürece bu başarımızı uzun vadede korumamız mümkün olmayacak. Bu noktada, GTO olarak eğitimle ilgili projelere çok önem veriyoruz."

Başarının sürdürülmesi için eğitimin yanı sıra teknoloji üretimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"Öncelikli hedeflerimizden biri başta şehrimiz olmak üzere, ülkemizde ileri teknoloji üretmek ve ilerleyen zamanlarda da ürettiğimiz teknolojiyi ihraç eder hale gelmek olmalıdır. Bu da ancak Ar-Ge ve İnovasyonu çalışmalarımızın bir parçası haline getirerek olur. Teknolojinin yönünü önceden kestirip, çalışmalarını bu yönde geliştirenler rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Bu da yine eğitimle mümkün."

KAYNAK: AA