Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi

Ccedil;elik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul’da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı.

Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi
Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi
GİRİŞ 27.11.2014 12:32 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:32

Çelik İhracatçıları Birliği'nin açıklamasına göre, Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Dalbeler ve İbrahim Pektaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Karakullukçu, Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oktay Alptekin, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün ile Üst Yöneticisi (CEO) Oğuz Tezmen ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan katıldı.

İnşaat sektörünün önemli paydaşlarından olan çelik, diğer inşaat malzemeleri, çimento ve müteahhitlik sektörlerinin genel durumu, sorunları ve iş birliği geliştirilebilecek alanlarının görüşüldüğü toplantıda, söz konusu toplantının sürdürülebilir olması için tüm paydaşların yer alacağı bir platform kurulması da gündemde yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci, Türkiye’de yapılan inşaatlarda kalitenin maksimum, maliyetlerin minimum seviyede olabilmesi için inşaat sektörünün tüm paydaşlarının konuyu sahiplenmesi gerektiğini belirtti.

Tüm paydaşların, üstlerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmelerinin hem inşaat sektörünün hem de ülkenin menfaatine olduğunu kaydeden Ekinci, bununla ilgili yapılacak olan çalışmalarda ilke olarak ürünlerde kalitenin öncelikli tutulması, rekabet kurumunun görüşleri alınarak ticarette serbest piyasa ekonomisi kurallarının benimsenmesi ve hukuka, ahlaka uygun bir şekilde hareket edilmesinin esas alınması gerektiğini bildirdi.

Çelik sektörü olarak inşaat sektörünün önemli bir paydaşı konumunda olduklarını işaret eden Ekinci, önemli bir paydaş olarak da inşaat sektörüyle ilgili üzerlerine düşen sorumluluğu almaya ve bu doğrultuda yapılacak olan her türlü çalışmanın içinde memnuniyetle bulunmaya hazır olduklarını vurguladı.

Ekin, gerçekleştirdikleri dostluk yemeğinin de iş birliğine hazır olduklarını gösteren önemli bir ilk adım niteliğinde olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA