1. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sempozyumu

Yargıtay Başkanı Alkan;

1. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sempozyumu
1. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sempozyumu
GİRİŞ 26.11.2014 12:07 GÜNCELLEME 26.11.2014 12:07

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Kayıp kaçak miktarının düzenli alım ve ödeme yapan aboneden tahsil edilmesi ne vicdanidir ne de hakkaniyete uygundur" dedi.

Alkan, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından, Beytepe Kampüsü Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 1. Enerji Hukuku ve Yargı Kararları Sempozyumu’nda, elektrik kullanımında kayıp-kaçak sorunlarından kaynaklanan hukuki uyuşmazlıklar konusunu değerlendirdi.

Enerji hukukunun gün geçtikçe önem kazandığını belirten Alkan, hukuki uyuşmazlık olarak önlerine gelen dosyaların birçoğunun elektrikle ilgili dosyalar olduğunu söyledi.

Kayıp-kaçak bedellerinin tüm kullanıcılara yansıtılmasının dava açılarak gündeme getirildiğini anlatan Alkan, "Elektrik faturalarını incelediğimizde usulüne uygun olarak elektrik satın alan abone ülke genelinde kayıp kaçak bedelini ödemek zorunda kalmaktadır. Kayıp kaçak miktarının düzenli alım ve ödeme yapan aboneden tahsil edilmesi ne vicdanidir ne de hakkaniyete uygundur" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 16 seviyelerinde olduğunu anlatan Alkan, bazı illerde bu rakamın yüzde 40’lara kadar çıktığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL