TZD Başkanı Yetkin:

"Gelecek yıl, hububat üretimi açısından iyi bir yıl olacak"

TZD Başkanı Yetkin:
TZD Başkanı Yetkin:
GİRİŞ 25.11.2014 11:11 GÜNCELLEME 25.11.2014 11:11

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, bitki çıkışı ve gelişimi yönünden bakıldığında, gelecek yılın hububat üretimi açısından iyi bir yıl olacağını belirtti.

Yetkin, yazılı açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağış analizlerine göre eylül-ekimde uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 69, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 66 daha fazla yağış alındığını ifade etti.

Türkiye genelinde bugüne kadar alınan yağışların yeterli seviyede olması nedeniyle tüm bölgelerde ekim yapmak için toprak tavının yakalandığını ve hububat ekilişlerinin zamanında yapıldığını belirten Yetkin, şunları kaydetti:

“Yağış ve sıcaklığın bitki gelişimi için uygun seyretmesi gerek bitki çıkışını gerekse bitki kök gelişmesini olumlu yönde etkilemiştir. Toprak yüzeyine çıkmış ve kök sisteminin gelişmiş olmasından dolayı bitki kış şartlarından olumsuz etkilenmeyecektir. Gerek bugüne kadar alınan yağış miktarı gerekse bitki çıkışı ve gelişimi yönünden bakıldığında gelecek yılın hububat üretimi açısından iyi bir yıl olacağını söylemek durumundayız.”

KAYNAK: AA