TÜSİAD'dan "İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye'de Yolsuzluk" semineri

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye'de Yolsuzluk" başlıklı bir seminer gerçekleştirecek.

TÜSİAD'dan "İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye'de Yolsuzluk" semineri
TÜSİAD'dan "İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye'de Yolsuzluk" semineri
GİRİŞ 24.11.2014 16:56 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:56

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre dernek, rüşvet ve yolsuzluğun engellenmesinde iş dünyasının üstlenmesi gereken rol ve sorumluluğun bilincinden hareketle, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Sabancı Center'da "İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye'de Yolsuzluk" başlıklı bir seminer düzenleyecek.

Açılış konuşmasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yapması beklenen seminere, Uluslararası Şeffaflık Derneği (Transparency International) İş Dünyası Danışma Kurulu Başkanı Jermyn Brooks da konuk konuşmacı olarak katılacak.

Seminerde; iş dünyasının yolsuzluk algısını inceleyen ve yolsuzlukla mücadelede çözüm araçlarını ele alan İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye'de Yolsuzluk Araştırması’nın sunumu yapılacak.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer'in de bir konuşma yapacağı seminerde, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa'nın moderatörlüğünde, Radikal Gazetesi Köşe Yazarı Uğur Gürses ile TEPAV Yönetişim Etütleri Direktörü Emin Dedeoğlu araştırma sonuçlarını değerlendirecek.

"Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadelede Küresel Çözümler" başlıklı panelin oturum başkanlığı görevini TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Şirket İşleri Komisyon Başkanı Cansen Başaran Symes üstlenecek.

Panelde OECD Rüşvetle Mücadele Çalışma Grubu Başkanı Drago Kos ve IBLF Global Başkanı Brook Horowitz deneyimlerini paylaşacak, en son gelişmeleri ve iyi uygulamaları ele alacak.

KAYNAK: AA