24 Kasım Öğretmenler Günü

TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Öğretmenler bilginin ve öğrenmenin mimarı, geleceğin yönlendiricileridir''

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 11:12 GÜNCELLEME 24.11.2014 11:12

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, öğretmenlerin, bilginin ve öğrenmenin mimarı, geleceğin yönlendiricileri olduğunu belirtti.

Palandöken, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, geleceğe olan güveninin teminatının, iyi yetişmiş, kendini geliştirmiş, donanımlı ve vizyon sahibi öğretmenler ile onların yetiştireceği çocuklar ve gençler olduğunu ifade etti.

İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisinin öğretmenlik olduğuna dikkati çeken Palandöken, gelecek nesiller adına umut bağlanılan gerçek gücün öğretmenler olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin, topluma yön veren, ışık tutan kişiler olduğunu vurgulayan Palandöken, öğretmenlere verilen değerin, medeniyetin ölçüsünü ifade ettiğini bildirdi. "Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" diyebilen bir kültürde öğretmenlerin her zaman baş tacı olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Çünkü öğretmen doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle ancak mümkün olur. Geçmişimizi ve tarihimizi öğreten öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de yeni yetişen cumhuriyet nesli gençlerimizi öğretmenlerin eseri olarak görmüş, gelişmişliğin eğitimden ve öğretmenlerin elinden geçtiği mesajını vermiştir. Öğretmenler bilginin ve öğrenmenin mimarı, geleceğin yönlendiricileridir. İlköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde elimizden tutan, bizlerin ve ülkemizin başarısında büyük emeği olan çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum."

KAYNAK: AA